Home VestiZabava Dolce & Gabbana prodaje parfeme za pse po ceni od 105 dolara po komadu

Dolce & Gabbana prodaje parfeme za pse po ceni od 105 dolara po komadu

by bifadmin

Ne sviđa vam se miris vašeg psa? Ne brinite, i za ovaj problem postoji rešenje, ali ono košta 105 dolara i možda se neće svideti vašem ljubimcu.

Naime, modni brend Dolce & Gabbana lansirao je parfem za pse pod imenom Fefé, što je bilo ime pudlice osnivača ove kompanije. U opisu ovog parfema stoji da je namenjen „glamuroznim kucama“, koje će, zahvaljujući njemu, pleniti kombinacijom eteričnog ulja Ilang Ilang, mošusa i sandalovine.

Bočica od 100 mililitara košta 105 dolara ali neki misle da je to mala cena za trenutak sreće koji će nastupiti kada pomirišete svog četvoronožnog ljubimca pre nego što se on uvalja u zemlju u parku u koji ste ga izveli u šetnju…

No, imajući u vidu da ni parfemi za ljude nisu baš zdravi, logično, već je postavljeno pitanje koliko je bezbedno koristiti Fefé na svom psu?

Iz italijanske modne kuće kažu da ovaj parfem ne sadrži alkohol, da je standardizovan i testiran, te da je potpuno zdravstveno bezbedan za pse. Međutim, pojedini veterinari ne dele mišljenje poznatog brenda tvrdeći da je za životinje bitnije da zadrže svoj prirodni miris nego da mirišu onako kako se njihovim vlasnicima dopada. Oni dodaju da psi nemaju isti ukus kao ljudi te da se može desiti da im ovaj parfem smrdi i iritira ih, te da treba izbegavati parfemisanje životinja. Čak i po cenu da one izgube na glamuru.

Izvor: Kvarc

Foto: Spiritze, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar