Home VestiZabavaNa valjevskom aerodromu otvoren prvi srpski digitalni detoks park

Na valjevskom aerodromu otvoren prvi srpski digitalni detoks park

by bifadmin

U mestu Divci, odnosno na istoimenom sportskom aerodromu, svakog vikenda goste prima naš prvi digitalni detoks park, otkriva portal Priče sa dušom.

Park se zove Wood play Divci, a otvorila su ga dvojica drugara iz detinjstva – Nikola Stojanovski i Vladimir Ilić. U njemu deca ne koriste nove tehnologije, već se igraju starih zaboravljenih igara i provode vreme na travi. Dok se mališani zabavljaju, rekreiraju ili slave rođendane, neretko i satima ne uzimaju telefone u ruke, niti traže bilo šta od mama i tata, a roditelji se za to vreme odmaraju u ležaljkama ili sede za stolovima u hladovini.

Međutim ovo mesto nije namenjeno samo porodicama. Na njemu se okupljaju i ljubitelji prirode, aviona i jedrilica, kao i svi ostali koje vole da u prirodi provedu vikende, ali samo subotom i nedeljom, jer jedino tada radi ovaj ugostiteljski objekat.

Kada su otvarali park, dvojici mladih preduzetnika cilj je bio da se ljudi povežu direktno, a ne preko vajfaj signala, a da bi se to desilo potrebno je bilo da imaju zabavu van interneta.

Zato on raspolaže brojnim mogućnostima za zabavu i rekreaciju. U njemu se, primera radi, nalaze ručno pravljeni stolovi za igru od dve vrste materijala, od ekološkog recikliranog tetrapaka i od šperploče, kao i tereni za različite sportove.

„Odmah pored u jednom malom jezeru su i patke, a tu su i kokoške, tako da je deci i to zanimljivo“, tvrde dva poslovna partnera.

Kontakt sa ljudima ali i sa dobrom hranom

„Mislim da smo uspeli u svojoj nameri, jer se sada ljudi igraju kao nekada”, kaže Vladimir i dodaje da se u parku Wood play Divci sprema i hrana, kao i da je za gurmanske specijalitete zadužen Nikola, profesionalni kuvar koji je tokom 20 godina kulinarske karijere radio u brojnim restoranima i na brodovima.

„Sve što nudimo u našem lokalu je domaće, jer meso, povrće i sokove uzimamo od lokalaca koji su ih napravili sa svojih deset prstiju“, tvrdi on.

„Za odrasle smo spremili dva specijaliteta po kojima ćemo, nadamo se, postati poznati, i koje mi lično pravimo. To su domaća jagnjeća pljeskavica i roštiljske kobasice od mangulice. Svakog vikenda pre otvaranja nabavljamo sveže meso i ništa ne zamrzavamo“, kaže Nikola za Priče sa dušom i dodaje da za decu imaju burgere i pileće medaljone, poznatije kao nagetse.

Ceo tekst i prateće fotografije možete pogledati na portalu Priče sa dušom

Tekst i fotografije: Nenad Blagojević 

Pročitajte i ovo...