Nekada su puževi u austrijskoj kuhinji bili veoma rasprostranjen specijalitet, a Beč je u 18. veku važio za apsolutnu prestonicu puževa. U samom centru grada iza Petrove crkve se čak nalazila pijaca puževa, gde su ovi mekušci mogli u raznim varijantama da se kupe.
Inovativni mladi poljoprivrednik iz Beča Andreas Gugumuk ovu tradiciju je ponovo oživeo i uzgaja u Beču vinogradske puževe u 10. bečkoj opštini. Specijaliteti sa puževima mogu se konzumirati osim u odabranim vrhunskim restoranima i u susednom bistrou sa pogledom na polje puževa. Domaćin lično prati goste kroz šest gangova koje poslužuje šef kuhinje.
Od maja do oktobra posetioci mogu da razgledaju polje puževa i saznaju nešto više o uzgoju i preradi vinskih puževa. Razgledanje po osobi košta 19 evra uključujući probu gratiniranih vinskih puževa i čašu vina ili bezalkoholno piće. Ko želi sam da se oproba u poslu uzgoja puževa može da prisustvuje i seminaru.