Home VestiPolitika i društvo Svet će biti zapanjen novim otkrićima

Svet će biti zapanjen novim otkrićima

by bifadmin

Novinar Gardijana Glen Grinvald, poznat po objavljivanju afere o internet praćenju od strane američke NSA, kaže da najbolje tek predstoji te da će javnost biti šokirana podacima koji će biti objavljeni u sledećoj reportaži.

internet_spying
Da li se radi samo o veštom marketingu i iskorišćavanju popularnosti teme o Snoudenu, NSA i špijuniranju preko interneta ili u čitavoj ovoj najavi ima i istine saznaćemo za koji dan, ali Grinvald, novinar koji je preko noći postao poznat čitavom svetu (baš kao i njegov izvor, Snouden) najavljuje medijsku „bombu“. U emisiji koju je na američkoj Fox televiziji vodio Erik Boling, poznat kao pobornik konzervativnih republikanaca koji jedva čekaju neki novi kiks Obamine administracije, Grinvald je izjavio da je američka Služba državne bezbednosti (NSA) razvila sistem koji omogućava tehnološko špijuniranje ogromnih razmera širom planete, bez ikakvog ograničenja i polaganja odgovornosti. Moderna tehnologija kojom raspolaže NSA omogućava da svakog dana preusmeri i zabeleži milijardu poziva na mobilnim telefonima, upozorava ovaj novinar.

„Primer koji Obamina administracija želi da postigne sa gonjenjem i eventualnim hapšenjem Edvarda Snoudena ima isključivo karakter zastrašivanja svih potencijalnih budućih „razotkrivača tajni“. Na taj način oni će biti skloniji da odustanu od svog nauma da istupe sa informacijama o političkim zvaničnicima koji se bave nelegalnim radnjama. Od Snoudena žele da naprave negativan primer“, istakao je Grinvald tom prilikom.

izvor: http://www.commondreams.org/headline/2013/07/02-8

Pročitajte i ovo...