Home VestiBiznis & Finansije Imlek nagradio najbolje farmere

Imlek nagradio najbolje farmere

by bifadmin

Kompanija Imlek dodelila je nagrade farmerima rekorderima u dve kategorije, za porodične i komercijalne farme. Dobitnici zlatnih priznanja i zlatnika u kategoriji porodičnih farmi su: Mužlai Katalin iz Bačkog Gradišta za isporučenih 875.773 litara mleka, Radislav Čobanin iz Banatske Dubice za isporučenih 812.434 litara i Zoran Dmitrović iz Bačkog Maglića za isporučenih 809.525 litara mleka.

Dobitnici nagrada za najbolje komercijalne farme su: PKB korporacija a.d. iz Padinske Skele za isporučenih 14.529.836 litara mleka, PIK Bečej iz Bečeja za isporučenih 10.381.288 litara i Stari Tamiš a.d. iz Pančeva za isporučenih 5.523.998 litara mleka u 2013. godini.

STARI TAMIŠ a.d. iz Pančeva

Foto: Dobitici PIK Tamiš

Kompanija Imlek već više od dve decenije na „Dan farmera“ tradicionalno nagrađuje  rekordne isporučioce sirovog mleka te  kompanije na teritoriji Srbije.

„Zahvaljujući vama, IMLEK je uspeo da zadrži mesto lidera na tržištu u preradi mleka na domaćem i okolnim tržištima, prerađujući više od 370 miliona litara mleka godišnje“, rekao je  generalni direktor Imleka Slobodan Petrović čestitajući nagrađenima.

Uručenju nagrada Imlekovim farmerima rekorderima prisustvovao je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić.

Pročitajte i ovo...