Home VestiEkonomija Objavljen poziv za privatizaciju 502 preduzeća

Objavljen poziv za privatizaciju 502 preduzeća

by bifadmin

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je danas na svom sajtu javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća.

agencija-za-privatizaciju

Kako je objavljeno na sajtu Agencije, poziv se odnosi na preduzeća više grana delatnosti medju kojima su i preduzeća javnog informisanja i komunikacija, koja se privatizuju u skladu sa novim Zakonom o javnom informisanju. Pisma zainteresovanosti se dostavljaju poštom ili neposrednom predajom na pisarnici Agencije ili putem elektronske pošte do 15. septembra 2014. godine.
Kako se navodi, u roku od 45 dana nakon isteka roka za dostavljanje pisama, Agencija će Ministarstvu privrede dostaviti predloge modela i metoda privatizacije za svaki pojedinačni subjekt. Na spisku za privatizaciju su, prema pisanju štampe, nekadašnji veliki sistemi, kao što su Poljoprivredna korporacija „Beograd“, Poljoprivreno-industrijski kombinat „Bečej“, Fabrika automobila „Priboj“, Metanolsko-sirćetni kombinat „Kikinda“, Azotara „Pančevo“, farmaceutska kompanija Galenika.
Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...