Home VestiEkonomija Schneider Electric ostvario zavidne rezultate u održivom razvoju

Schneider Electric ostvario zavidne rezultate u održivom razvoju

by bifadmin

Schneider Electric predstavio je svoje nefinasijske rezultate za treći kvartal 2014. godine. Tokom prethodne tri godine, u periodu između 2012. i 2014, kompanija je pratila svoju posvećenost održivom razvoju kroz 14 indikatora i rezultate kvartalno objavljivala kroz svoj Planet & Society Barometer projekat. Ostvarivši rezultat od 9.2 boda na barometru od mogućih 10 na kraju septembra, kompanija je premašila zacrtani cilj za kraj ove godine koji je iznosio 8.2 boda.

„The Planet & Society Barometer je pokazao bolje rezultate od planiranih u trećem kvartalu ove godine (9,2 od 10, u poređenju sa rezultatom 8,2 koji je predviđen 2012. godine). Pored toga, ovaj kvartal, Schneider je dobio priznanje kao najodrživija kompanija u svom sektoru prema DJSI-ju (Dow Jones Sustainability Index), konkurentnom svestkom sistemu rangiranja održivih kompanija. Grupa je takođe napredovala i u smanjenju emisija ugljen-dioksida, ostvarivši rezultat od 99/100 prema merilima Carbon Disclosure Project (CDP) organizacije, dobivši tako dva priznanja pomenute organizacije za efikasnost u radu i transparentnost u borbi protiv klimatskih promena. Iako su održivi ciljevi Ujedinjenih Nacija za period između 2015. i 2030. u samom vrhu i naše agende, posebnu pažnju posvećujemo „Access to enegy“ programu uz pomoć kojeg je od 2012. godine više od milion domaćinstava dobilo pristup električnoj energiji. Od početka programa u 2009. godini, taj broj iznosi više od 2,3 miliona domaćinstava. Schneider Electric je na ovaj način potvdio svoju predanost pristupačnoj, pouzdanoj i održivoj energiji za sve.“ – izjavio je Gilles Vermot Desroches, potpredsednik za održivost u kompaniji Schneider Electric.

business manager outdoor with green necktie

U trećem kvaratalu 2014. godine, rezultati 13 od 14 indikatora su napredovali na Barometru, a osam njih je već ostvarilo rast predviđen za kraj godine.

Najvažnija dostignuća:

Indikator emislije ugljen-dioksida nastavlja da nadmašuje postavljene ciljeve sa uštedom od 15,4% emisija u transportu tereta. Ovaj indikator je, međutim, u blagom padu usled povećanog transporta zrakom koje je manje efikasno od transporta vodom.
Indikator proizvoda i rešenja skočio je za više od dva boda u ovom kvartalu. Ukupno 73,2% profita od prodaje prozvoda je ostvareno kroz naš Green Premium ekološki brend. Među ostalim kriterijumima, ovi proizvodi podležu evropskim propisima REACH i RoHS, bez obzira na njihovo mesto proizvodnje ili prodaje. Rezultat indikatora u trećem kvartalu uzima u obzir i listu opasnih materija organizacije REACH koja je objavljena u decembru 2013. godine. Cilj da se ostvari 75% profita od prodaje eko prozvoda a do kraja 2014. će uključivati i listu objavljenu u Junu ove godine.
Indikator energije nastavlja da nadmašuje prvobitno postavljeni cilj, pokazujući uštedu od 12.8% u Schneider Electric objektima. Od početka 2014. godine, više od 90% utrošene električne energije Schneider Grupe je pokriveno ovim programom.
Indikator pristupa energiji premašio je zacrtani cilj sa preko milion domaćinstava koja imaju korist od rešenja kompanije Schneider Electric. Rast u trećem kvartalu vrlo je izražen zbog početka prodaje prenosnih lampi Mobiya TS120S. Aktivnosti u Aziji, posebno u Indiji i Bangladešu, koj su takođe doprineli rastu u ovom treomesečju.
Indikator najbolje prakse prikazuje 290 Schneider Electric objekata kao „kul“ objekte. Oni se nalaze u 54 zemlje sveta i zapošljavaju preko 95 000 ljudi. Cilj ovog programa je da učini radna mesta atraktivnim i inspirativnijim. Sprovedene ankete pokazale su da su zaposleni u ovim objektima u proseku zadovoljniji i efikasniji.
Indikator zajednica nastavlja da raste iznad 300 volonerskih misija predviđenih Planet & Society Barometer projektom. Zaposleni u Schneider-u su sproveli ukupno 338 misija od 2012. godine, sa posebno značajnim učešćem u Indiji i Kini.

Pročitajte i ovo...