Home VestiEkonomija NLB Banka Beograd u prva tri kvartala povećala prihode za 22%

NLB Banka Beograd u prva tri kvartala povećala prihode za 22%

by bifadmin

NLB Banka Beograd je u prva tri kvartala 2015. godine uvećala ukupne neto poslovne prihode za 22 odsto, odnosno za 2,3 miliona evra u poređenju sa istim periodom prošle godine i ostvarila ukupni profit od milion evra.

NLB Banka je u istom periodu povećala bilansnu sumu, a 80 odsto te sume čine depoziti privrede i građana. Depoziti građana i privrede u ovoj godini uvećani su za 2,1 miliona evra i dostigli su nivo od 188,1 miliona evra na kraju meseca septembra.

U prvih devet meseci 2015. godine, NLB banka je privredi i građanima plasirala skoro 50 miliona evra, od čega zajmovi u domaćoj valuti čine 46 odsto. Krediti fizičkim licima u ovogodišnjoj produkciji učestvuju sa 34 odsto, plasmani pravnim licima i preduzetnicima sa 59 odsto, a preostalih 7 odsto plasmana iz ovog perioda banka je investirala u kredite za poljoprivredna gazdinstva.

Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd, izjavio je da su ovogodišnji razlog za ponos i “rezultati saradnje sa poljoprivrednim gazdinstvima. Sledeće godine ponovno planiramo povećanje ulaganja u poljoprivredu i zato ćemo za podršku poljoprivrednim proizvođačima da obezbedimo 20 miliona evra.”

Pročitajte i ovo...