Home VestiEkonomija Nordeus pokreće tromesečnu praksu za studente iz Data Science oblasti

Nordeus pokreće tromesečnu praksu za studente iz Data Science oblasti

by bifadmin

Kompanija Nordeus, jedna od najuspešnijih kompanija za razvoj video igara u Evropi i zvanično najbolji poslodavac u regionu, od danas raspisuje konkurs za tromesečnu plaćenu praksu za mlade talente iz oblasti Data Science. Rok za prijave je 6. mart.

Praksa je osmišljena kao kombinacija individualnog mentorstva i samostalnog rada na realnim projektima u okviru Data Science tima. Cilj je da, u planiranom periodu, studenti steknu što više znanja i iskustva, probaju najnovije alate i tehnologije iz industrije i upoznaju se sa značajem Data Science-a u procesu pravljenja igara. Pored toga, polaznici će dobiti priliku da rade na igri Top Eleven koja ima više od 130 miliona korisnika širom sveta, ali i na novim igrama.

Tokom perioda za prijave, koji će trajati od 8. februara do 6. marta, Data Science stručnjaci Nordeusa držaće niz predavanja na fakultetima širom Srbije. Oni će sve zainteresovane studente upoznati sa mogućnostima primene znanja iz ove oblasti u jednoj od najvećih i najbrže rastućih industrija na svetu -gejming industriji.

„Želimo da podelimo svoje vreme i znanje sa vrednim i talentovanim ljudima u Srbiji kako bismo im pomogli da steknu praktično iskustvo i prošire vidike. Svi članovi našeg Data Science tima studirali su na domaćim fakultetima i svojom stručnošću i inovativnošću doprinose da Nordeus bude na čelu industrije“, kaže Milena Dulanović, menadžer ljudskih resursa u kompaniji Nordeus.

Nakon perioda selekcije koji će trajati od 7. do 18. marta, najbolji kandidati će svoju tromesečnu praksu početi od 21. marta. Studentima van Beograda, Nordeus obezbeđuje smeštaj tokom trajanja prakse.

„Ukoliko studenti na završnim godinama ili master studijama elektrotehnike, softverskog inženjerstva, matematike ili neke slične tehničke oblasti, imaju osnovno znanje iz programiranja, strast prema podacima i video igrama, pozivamo ih da se pridruže našem timu i iskuse kako izgleda primeniti svoje znanje globalno i uticati na igru u kojoj uživaju milioni ljudi širom sveta“, kaže Igor Anđelković koji je na čelu Data Science tima Nordeusa.

 

Pročitajte i ovo...