Close
/ Posle 5 / UNIQA prijatelj Festivala uličnih svirača
BiF Analize Čitajte B&F online

UNIQA prijatelj Festivala uličnih svirača

Redakcija BIF on 01/09/2017 - 10:52 in Posle 5

This post has already been read 3067 times!

UNIQA osiguranje prijatelj je jedinstvenog Festivala uličnih svirača, čiji će se glavni program održati od 1. do 3. septembra u Novom Sadu.

Ovogodišnji Festival uličnih svirača biće održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u proširenoj koncepciji u odnosu na prethodnih 16 godina koliko je trajao kao Festival uličnih svirača. Ove godine će tako, uz uobičajene muzičke nastupe, program činiti i performansi, ambijentalne predstave, filmske i video projekcije, umetničke instalacije i intervencije u prostoru, kao i radionice, konferencije, predavanja i organizovani obilasci Podgrađa i podzemlja Petrovaradinske tvrđave.

„Zadovoljstvo nam je što imamo priliku da budemo deo jedne ovako jedinstvene manifestacije i da kroz originalan i drugačiji koncept festivala nastavimo svoje ulaganje u kulturu. Podrškom Festivalu uličnih svirača, uspeli smo da damo doprinos Novom Sadu, zajednici u kojoj žive naši brojni klijenti i u okviru koje uspešno poslujemo već dug niz godina. Drago nam je da smo imali priliku da omogućimo svim ljubiteljima kvalitetne muzike i odlične zabave da uživaju kako u fantastičnom ambijentu Podgrađa u Petrovaradinu tako i u raznovrsnim nastupima umetnika iz celog sveta. Zato i želim da pozovem sve Novosađane, ali i sve ljubitelje dobre zabave da dođu na festival i uživaju u bogatom programu“, izjavila je Sonja Marić, direktorka sektora za marketing i odnose s javnošću UNIQA osiguranja.

Festival uličnih svirača – Gradić fest biće otvoren u petak 1. septembra, svečanom povorkom koja će proći ulicama Novog Sada, od Trga slobode do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, gde će svi učesnici dobiti zlatne balone i na taj način simbolično osvetliti put do mesta gde će ovogodišnji festival biti i zvanično otvoren. Povorka građana i umetnika će iz centra grada krenuti u 20 časova, gde a nju će predvoditi Flaach Bras Band iz Švajcarske, orkestar limenih duvača koji svira u hodu, uz vizuelni segment od pet velikih skulptura napravljenih od balona, koje predstavljaju pet zlatnih ptica, simbol mira prisutan na grbu Petrovaradina.
Programi festivala će se nakon i pre toga u Gradiću odvijati na više od 10 različitih punktova i svi će biti besplatni za posetioce.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *