Home VestiEkonomija Ove godine APR primila 8.000 izveštaja više nego prošle

Ove godine APR primila 8.000 izveštaja više nego prošle

by bifadmin

Agencija za privredne registre (APR) je završila prijem izveštaja za statističke potrebe države, primivši do ponoći 28. februara 162.000 elektronskih izveštaja, od čega je 20 odsto statističkih izveštaja, 68 odsto statističkih izveštaja s kojima su istovremeno podneti i redovni godišnji finansijski izveštaji za 2017. godinu, kao i 12 odsto izjava o neaktivnosti.

„Ove godine je prijem elektronskih izveštaja protekao bez problema, a zadovoljni smo i odzivom obveznika jer je Agencija primila 8.000 izveštaja više u odnosu na prošlu godinu“, izjavila je Ružica Stamenković, Registrator u Registru finansijskih izveštaja.

APR nastavlja rad u informacionom sistemu koji omogućuje sastavljanje i dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja, čiji rok ističe 30. juna. Takođe, obveznici mogu i dalje da dostavljaju izjave o neaktivnosti za 2017. godinu, uz plaćanje naknade uvećane za neblagovremeno dostavljanje, kao i da zamenjuju već objavljene finansijske izveštaje i dokumentaciju.

Mogućnost elektronskog plaćanja naknade za registraciju izveštaja je ove godine iskoristilo 6 odsto korisnika, dok je u poslednja tri dana, preko posebnog informacionog sistema, primljeno 77.800 izveštaja, iako je ove godine sistem bio na raspolaganju korisnika već od 22. januara i radio je bez ikakvih prekida.

Pročitajte i ovo...