Home VestiPolitika i društvo Lidl Srbija nova članica Foruma za odgovorno poslovanje

Lidl Srbija nova članica Foruma za odgovorno poslovanje

by bifadmin

Kompanija Lidl Srbija postala je punopravna članica Foruma za odgovorno poslovanje na osnovu jednoglasne odluke dosadašnjih članica.

Na prvom sastanku Foruma za odgovorno poslovanje u ovoj godini, održanom u prostorijama kompanije Nordeus, predstavnici kompanije Lidl Srbija predstavili su aktivnosti kojima podržavaju društveno odgovorno poslovanje kao deo korporativne filozofije. Na osnovu predstavljenih aktivnosti, članice su jednoglasno prihvatile ulazak kompanije Lidl Srbija u zajednicu vodećih kompanija koje društvenu odgovornost stavljaju u fokus svojih aktivnosti.

Kompanija Lidl zvanično posluje u Srbiji od 2010. godine, a otvaranjem 23 maloprodajna objekta tokom 2018. godine aktivno se predstavila široj javnosti Srbije.

“Kao trgovinski lanac, sa sobom nosimo veliku odgovornost jer sve što radimo utiče na one koji su nam poklonili svoje poverenje. U svakodnevnom delovanju, prilikom donošenja poslovnih odluka, osim ekonomskih, u obzir uzimamo i društvene i ekološke faktore. Društveno odgovorno poslovanje je važan deo naše korporativne filozofije i upravo zbog toga se trudimo da razumemo naš uticaj na zajednicu, kako bismo mogli da donosimo održive odluke. Članstvo u Forumu nam je važno, jer želimo da sa drugim kompanijama radimo na podizanju svesti o važnosti odgovornog ponašanja pojedinaca i poslovanja kompanija, kao i da zajedničkim snagama unapređujemo kvalitet života zajednice”, kaže Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija, Lidl Srbija.

Forum za odgovorno poslovanje spremno zakoračuje u 2019. godinu, sa nizom planiranih projekata i aktivnosti koje namerava da realizuje. Na prvom ovogodišnjem sastanku predstavnici kompanija članica otkrili su svoje planove društveno odgovornih inicijativa koje će ostvariti. Tokom 2019. godine, Forum nastavlja da radi predano kroz programe angažovanja u zajednici, podrške mladima, razvoju socijalnog preduzetništva, uključivanju i osnaživanju malih i srednjih preduzeća, izveštavanju o održivosti, ali i generalnoj promociji društveno odgovornog poslovanja.

Forum za odgovorno poslovanje je jedina biznis mreža u Srbiji posvećena isključivo društveno odgovornom poslovanju. Forum je posvećen razvoju inovativne korporativne filantropije verujući da biznis sektor može na različite načine doprineti razvoju društva stavljajući na raspolaganje svoje raznovrsne resurse i znanja. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti razvijajući zajedno sa svojim članicama alate za upravljanje društveno odgovornim aktivnostima, izveštavanje i merenje doprinosa društvu.

Članice Foruma su: Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, British American Tobacco, B92, Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, CRH, Delhaize Srbija, Deloitte, Delta Holding, Direct Media, Erste Bank, Eurobank, GSK, IKEA Srbija, Lidl Srbija, Manpower Group, Mercator-S, NIN, Nordeus, Rakita Exploration, Represent Communications, SAGA, Societe Generale Banka, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank, Victoria Group, Vip mobile, Vojvođanska banka.

Pročitajte i ovo...