Home TekstoviNove tehnologije Firefox brz u krpljenju rupa

Firefox brz u krpljenju rupa

by bifadmin

Prošle, 2008. godine, web browser Firefox je imao više bezbednosnih „rupa“ od konkurentskih browsera Microsoftovog Internet Explorera i Safarija, ali je bio brži i u njihovom popravljanju, kaže se u izveštaju kompanije Secunia.

Važno je napomenuti da su sve „rupe“ bile lakšeg oblika, za razliku od konkurencije. Prošle godine Firefox je imao 115 sigurnosno nebezbednih tačaka, dok su Microsoft, Apple, i Opera imali 30, 31 i 32 bezbednosno rizična propusta.

Internet Explorer je imao 6 „zero-day“ tipa propusta, od toga dva kao visoko rizična. Firefox je imao 3 „zero-day“ tipa propusta i nijedan nije okarakterisan kao visoko rizičan. Mozilla je po ovom pitanju reagovala mnogo brže od Microsofta, a tri od šest propusta još nisu sanirani.

Takođe, Mozilla je za Firefox predstavila novi JavaScript engine pod imenom Tracemonkey. Po dosadašnjim testovima, ovaj engine je veoma brz, tako da se po brzini približio ako ne i prestigao Apple Safari 4. Razvojni tim je veoma zadovoljan postignutim rezultatima i odlučio je da preskoči nekoliko brojeva u verzijama i izbaci verziju 3.5.

Pročitajte i ovo...