Home TekstoviNove tehnologije I Apple se sprema za proizvodnju netbooka

I Apple se sprema za proizvodnju netbooka

by bifadmin

Netbook računari su dobili ovaj naziv zbog toga što se najčešće koriste za surfovanje internetom. Danas su ove mašine sve popularnije i sve više proizvođača se odlučuje za ulazak u ovaj deo tržišta.


Prema pisanju Mikro pc world-a, u prošloj godini prodato je oko 10 000 000 ovih malih uređaja, koji imaju veoma jednostavnu postavku – najčešće se koriste za krstarenje internetom, slanje e-mailova i izvršavanje osnovnih programa. Obično su lakši od jenog kilograma i imaju podršku za bežično povezivanje na net.

Procenjuje se da će ove godine biti prodato duplo više netbook-ova nego prošle. Do sada smo ove računare kupovali od proizvođača poput Asusa, Della, Hewlet Packarda i sličnih a uskoro ćemo, ako kineski mediji prenose proverene podatke i od Applea, kome će tajvanska firma Quanta, koja već sklapa MacBook-ove i iMac-ove, pomoći u proizvodnji netbook-ova.

Međutim, analitičari smatraju da će Apple teško moći da napravi internet računar jefitniji od 500 dolara, i da će novi uređaj biti unapređena verzija iPod Touch-a.


Pročitajte i ovo...