Home TekstoviNove tehnologije Male tajne tastature

Male tajne tastature

by bifadmin

Kada sledeći put budete jeli na svom stolu, pokušajte da ne mislite o bacilima i ostalim neprijatnim „stvorenjima“ kako mile ka vama, jer nokti, čips, kosa, brada, delovi žvakaćih guma su samo neke od stvari koje se nalaze u prosečnoj tastaturi kaže za Silicon.com Kleir Burk predsednik kompanije „Keep IT Clean“.

Prošlogodišnje istraživanje za „Which Computing“ uključilo je „testiranje“ više od trideset tastatura tipične londonske kancelarije. Nađena su dobra skloništa za bakterije koja lako mogu da razbole korisnika opreme. Dodatna istraživanja su pokazala da prosečna tastatura ima 150 puta veći preporučeni nivo bakterija, a pet puta veći od daske klozetske šolje koja je podvrgnuta istom testu.

Najveći doprinos razvoju bakterija u tastauri daje činjenica da zaposleni ručaju za svojim radnim stolom. To bakterijama ostavlja „hranu“ za lako i brzo razmnožavanje. Burk posebno ističe „smrdljive laptopove“ i pita se: „Ako ljudi toliko vremena provode sa kompjuterima, zašto su isti u tako lošem stanju?“. Dodaje i da se uvek može primetiti da je korisnik jeo nešto slano ili kiselo jer se „oseća“.

Burk kaže da je samo jedna stvar prljavija od tastature, a to je donji deo površine računarskog miša.

Pročitajte i ovo...