Home TekstoviNove tehnologije Najzaraznije reči na Internetu

Najzaraznije reči na Internetu

by bifadmin

Jedna od najpoznatijih kompanija koje se bave sigurnošću na Internetu, McAfee, predstavila je javnosti spisak najopasnijih reči za pretragu na mreži.

Sajt Economy prenosi da su vam najveće šanse za zarazu ako na Netu ukucavate reči „Free Music Downloads’’, ’’Lyrics’’ i ’’Screensavers“, od kojih je poslednja reč najopasnija, jer u 60% rezultata pretrage u sebi sadrži maliciozne kodove.

Ako verujete u onu „kad je džabe i sirće je slatko“, vreme je da preispitate svoja uverenja – ukoliko kliknete na rezultat pretrage za reč „free“, mogućnost da se zarazite nekim od virusa je 21%.

McAfee ima i podelu opasnih reči po kategorijama. Tako, ako ste zainteresovani za aktuelnu ekonomsku krizu, budite oprezni kada ukucavate „IRS stimulus checks“, a ako vas interesuju medicinske pojave pažljivo koristite reč „phentermine“.

Takođe, postoji podela zaraznih reči po različitim zemljama, po kojoj Indusi moraju biti oprezni sa korišćenjem kovanice „waprtick“, Britanci zbog reči „Bebo“, Francuzi zbog „poker“ a Španci sa „Anatomia de grey“.

Od slavnih ličnosti, najpre će vas zaraziti Bred Pit, tako da dame, oprez u tastaturu.

Pročitajte i ovo...