Home TekstoviNove tehnologije Besplatno probno testiranje za ECDL

Besplatno probno testiranje za ECDL

by bifadmin

Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA), u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo i Ministarstvom za sport i omladinu obezbedilo je preko Interneta besplatnu obuku i probna testiranja za ECDL.

ECDL (European Computer Driving Licence) je evropska kompjuterska licenca, odnosno svojevrsna računarska „dozvola“, koja je prihvaćena u celom svetu.

Licenca se izdaje na osnovu programa Evropske unije o standardizaciji informatičkog znanja, a omogućava vlasniku da, slično kao što vlasnik vozačke dozvole njom dokazuje znanje upravljanja automobilom, bez provere dokazuje poznavanje rada na računaru, odnosno konkuriše za bilo koje radno mesto u svetu na kome se zahteva upotreba računara.

Za besplatno testiranje potrebno je prijaviti se na lokaciji ECDL-a u Srbiji.

Po unosu ličnih podataka, elektronskom poštom se dobija kod za aktiviranje testa i pristupa kontrolnim pitanjima i odgovorima.

Ovaj ograničeni paket nije kompletan ECDL test, ali omogućava da se budući korisnici upoznaju sa zahtevima koji su potrebni za polaganje ispita za ECDL.

Digitalna pismenost uglavnom se navodi kao jedan od uslova za priliv stranih investicija i otvaranja novih radnih mesta, a zemlje u našem regionu u toj oblasti veoma zaostaju za ostalim delom Evrope. (A.S.)

Izvor: Mikro.rs

Pročitajte i ovo...