Home TekstoviNove tehnologije Google Maps promenio izgled

Google Maps promenio izgled

by bifadmin

Google je u osnovi veoma spor i proračunat kad treba da promeni korisnički interfejs svojih usluga. Dobar primer je Google Maps čiji se izgled nije menjao od kad se pojavio 2005. iako su na mape stalno dodavani novi detalji i ubacivane mape novih zemalja i bolje satelitske slike.

Međutim, prošlog petka kompanija je objavila da je u svoje mape unela nekoliko značajnih unapređenja koja će im poboljšati čitljivost.

Promene treba da sačuvaju postojeće bogatstvo informacija i da istovremeno istaknu one informacije koje su najkorisnije, navedeno je u saopštenju. Promene se odnose i na mape i na njihove hibridne stilove i obuhvataju brojna fina poboljšanja boja, gustine, tipografije i izgleda puteva.

Na primer, na prikazu u vidu mape, lokalni putevi su suženi pri srednjem uvećanju da bi se poboljšala čitljivost, a boje su optimizovane tako da su prijatnije za oko i manje se sudaraju s drugim detaljima (kao što su saobraćaj, tranzitne linije i rezultati pretraživanja) kojima se mapa prekriva. Putevi su na hibridnom prikazu dobili oštrije rubove da bi se lakše pratili, a ukupni izgled je sad bliži satelitskom prikazu nego običnom prekrivanju.

U nekim oblastima promene su očigledne na prvi pogled ali ima i onih koje su veoma suptilne. „Nadamo se da su i jedne i druge lepo unapređenje“, poručuje Google. O kakvim detaljima se radi objašnjeno je uporednim slikama starog i novog izgleda. (M.V.)

Izvor: Mikro.rs

Pročitajte i ovo...