Home TekstoviNove tehnologije Predsednik Venecuele nazvao konzolu PlayStation „otrovom“

Predsednik Venecuele nazvao konzolu PlayStation „otrovom“

by bifadmin

Svetska novinska agencija AFP saopštila je danas da je venecuelanski predsednik Hugo Čavez u nedeljnoj TV emisiji „Halo predsedniče“ („Alo Presidente“) nazvao Sonyjevu konzolu za igranje PlayStation „otrovom“.

Pun citat glasi:

„One igre koje oni nazivaju ’PlayStation’ su otrov. Neke igre vas uče kako da ubijate. Jednom su i mene stavili u jednu igru, gde je zadatak bio ’da pronađete Čaveza i da ga ubijete’“.

Britanski list The Guardian nagađa da je Čavez govorio o liku venecuelanskog kriminalca iz igri Mercenaries 2: World in Flames. Međutim, sudeći prema vesti agencije AFP, Čavezova žestoka kritika upućena je zapadnjačkim igračkama i igrama i njihovom lošem uticaju.

Ovaj vatreni levičarski političar izjavio je da svaku igru u kojoj se „bombarduju gradovi ili samo bacaju bombe“ prodaju kapitalističke zemlje radi izazivanja nasilja da bi „kasnije mogle da prodaju oružje“. Te igre “promovišu potrebu za cigaretama, drogom i alkoholom tako da mogu da ih prodaju. To je kapitalizam, put do pakla,“ smatra Čavez.

Vlada Venecuele je nedavno usvojila zakon koji je prodaju „ratobornih“ igara proglasio nelegalnom. Prekršiocima odredbi tog zakona može biti izrečena kazna zatvora do 5 godina, a analitičari smatraju da će se protivljenje korišćenju video igara pojačati sada kada ih je Čavez povezao sa nasiljem, cigaretama, drogom, alkoholom i paklom. (M.S.)

Mikro.rs

Pročitajte i ovo...