Home TekstoviNove tehnologije PayPal najavio početak rada u Srbiji tokom 2010.

PayPal najavio početak rada u Srbiji tokom 2010.

by bifadmin

Američka kompanija eBay Inc. je u razgovorima sa Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije najavila uključivanje Srbije u svoj sistem elektronskog plaćanja preko PayPala tokom ove godine.

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo je saopštilo da je tokom 2009. ostvarilo više kontakata sa zainteresovanim korisnicima, domaćim bankama i stranim firmama koje pružaju usluge posredovanja u sigurnom obavljanju finansijskih transakcija putem Interneta, kao što su PayPal, MoneyBookers i drugi.

U saradnji sa Narodnom bankom Srbije otklonjene su sve nedoumice u pogledu pružanja ovih usluga plaćanja, a u saradnji sa lokalnim komercijalnim bankama razrađuje se način pružanja usluga elektronskog platnog prometa građanima Srbije.

Kako je kompanija eBay Inc. u komunikaciji sa Ministarstvom za telekomunikacije i informaciono društvo ranije najavila, tačan datum početka funkcionisanja PayPal usluge u Srbiji ove godine zavisi isključivo od dinamike koju ova kompanija odredi u skladu sa svojom poslovnom politikom.

Sistem za elektronsko plaćanje PayPal je osnovan 1998. godine, a od 2002. godine se nalazi u vlasništvu kompanije eBay. PayPal je u Evropi dostupan od 2004. godine. (A.S.)

Mikro.rs

Pročitajte i ovo...