Home TekstoviNove tehnologije Microsoft: Ulaganje u e-veštine

Microsoft: Ulaganje u e-veštine

by bifadmin

Microsoft je objavio da će tokom 2010. godine investirati u programe koji promovišu e-veštine kao polugu za ekonomski oporavak, od direktnih investicija poput PiL programa, do partnerstava kao što je ono sa Telecentre-Europe mrežom.

Prema rezultatima IDC studije, u narednih pet godina u Evropi će biti samo 10 odsto poslova koji ne zahtevaju upotrebu IT veština. Osim toga, ekonomska kriza u zemljama u razvoju može se lakše prebroditi dodatnim obrazovanjem ljudi, koje je dinamični pokretač oporavka.

U regionu centralno istočne Evrope ima 392.000 zaposlenih IT profesionalaca koji rade na Microsoftovom softveru ili proizvodima i uslugama koji su na njemu bazirani, i oni čine 50 posto od ukupnog broja zaposlenih u IT-u. Ovaj broj će konstantno rasti, a istraživanja pokazuju da je u periodu od 2004. do 2009. godine porastao sa 41 odsto na 60 procenata.

E-veštine biće potrebne i zato što je radno sposobna populacija u opadanju te se u Evropi do 2020. godine očekuje gubitak radnih mesta od dva miliona potencijalnih radnika. Iz tog razloga garđani starog kontinenta će duže morati da ostanu aktivni u radnoj službi.

Pročitajte i ovo...