Home TekstoviNove tehnologije Narodna banka pomaže da PayPal dođe u Srbiju

Narodna banka pomaže da PayPal dođe u Srbiju

by bifadmin

Najpoznatiji svetski sistem za plaćanje preko Interneta. PayPal, ove godine konačno stiže u Srbiju. Američka kompanija eBay, vlasnik PayPala, od prošle godine pregovora sa Ministarstvom za telekomunikacije jer je veoma zainteresovana da uključi Srbiju u svoj sistem elektronskog plaćanja.

„Njihovi menadžeri su izrazili zabrinutost da im naša zakonska regulativa neće omogućiti da posluju kao u drugim zemljama“,izjavila je ministarka Jasna Matić, a prenose Novosti. „Međutim, mi smo u komunikaciji sa Narodnom bankom Srbije rešili taj problem“, naglasila je Matićeva.

Svuda u svetu najveći problem kod elektronskog plaćanja je bezbednost transakcija. Po rečima ministarke za telekomunikacije, u našoj zemlji su napravljeni veliki pomaci u toj oblasti, tako da MUP Srbije uspeva da identifikuje različite slučajeve prevara.

U vreme ekonomske krize, elektronska trgovina u svetu ima veliki porast jer je povoljnija za kupce. Međutim, razvoj e-trgovine u Srbiji ograničavaju i carinski propisi prema kome se za svu robu iz inostranstva vrednosti preko 20 evra (sa poštanskim troškovima) plaća carina. (A.S.)

Izvor: Mikro.rs

Pročitajte i ovo...