Home TekstoviNove tehnologije ActA – Izuzetan doprinos za informatiku Srbije

ActA – Izuzetan doprinos za informatiku Srbije

by bifadmin

Predsednik Društva za informatiku Srbije (DIS), gosp. Nikola Marković, svečano je u Privrednoj komori Srbije uručio priznanja za izvanredna dostignuća u oblasti informacionih tehnologija za 2010. godinu, uz prezentaciju nagrađenih radova.

Priznanje za razvijeni primenjeni hardverski ili softverski proizvod pripalo je firmi „SDD Information Technology Group“ za sistem za evidenciju radnog vremena i kontrole pristupa, ActA.

Na raspolaganju je verzija ovog sistema namenjena sportskim objektima, stadionima, plivalištima i sl.

SDD ITG je u svojstvu franšizing partnera Inter Engineering-a, kompanije usko specijalizovane za oblast IT zaštite, u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, 24. marta 2010 organizovao poslovno-stručni skup pod nazivom Bezbednost podataka i računarskih mreža “Future of IT Security, prepared today”.

Gospodin Josmaarten Swinkels, izvršni direktor Inter Engineering-a, pružio je auditorijumu sliku o aktuelnim pretnjama i njihovom uticaju na moderni digitalizovani biznis, kao i najnovijim rešenjima iz oblasti IT zaštite, kroz interesantnu i razumljivu prezentaciju.

SDD ITG razvio je prototip ure aja za distribuciju sadržaja za mobilne telefone, koji objedinjuje prednosti mobilne tehnologije i personalizacije koju pruža RFID tehnologija.

Upotreba je jednostvana – prinošenjem ID kartice na jednom od uređaja iz mreže uređaja postavljene na javnim mestima, korisnik, koji je prethodno na prodajnom mestu kupovinom kartice ostvario pravo na preuzimanje određenog sadržaja, moći će to i da učini.

Uređaj je mobilan i samostalan u radu. Opremljen je RFID čitačem koji omogućava personalizovanu komunikaciju i naplatu posredstvom ličnih RFID kartica. Komunikacija sa mobilnim telefonom bazira se na bluetooth tehnologiji. Mogućnosti primene su ograničene jedino maštom kreatora: distribucija servisnih informacija, oglašavanje i personalizovana promocija, distribucija multimedijalnog sadržaja, pervazivne igre i sl.

Pročitajte i ovo...