Home TekstoviNove tehnologije Portal za elektronsku prijavu poreza

Portal za elektronsku prijavu poreza

by bifadmin

Kompanija Belit iz Beograda dobitnik je ovogodišnje Plakete Društva za informatiku Srbije za izvanredne doprinose u razvoju informatike u aktuielnoj godini, u oblasti Inovativne primene IT u poslovnom okruženju, sa projektom: Portal za elektronsku prijavu poreza.

Portal za elektronsku prijavu poreza je elektronski servis, postavljen na infrastrukturi PKS, koji omogućuje olakšano poslovanje korisnika, prvenstveno malih i srednjih preduzeća. Za pristup Portalu potrebno je posedovati SMART karticu koja predstavlja „digitalni identitet“ i sadrži osnovne podatke o korisniku i firmi, uz kvalifikovani digitalni sertifikat izdat od Privredne komore Srbije ili PTT. Uz upotrebu kvalifikovanog elektronskog potpisa, korišćenjem Portala moguće je ostvariti uštedu u milionima evra na godišnjem nivou, uključujući uštedu u vremenu kao i ekološku ispravnost procesa.

Pored kompanije Belit, u drugim oblastima nagrađene su i firme Delta Sport, SDD Information Technology Group, Saga doo i drugi. Žiri su sačinjavali Nikola Marković, mr Darinka Ivaneža, prof. dr Dragana Bečejski Vujaklija, Jelena Jovanović, Dušan Rakić, dr Predrag Petrović i Tamara Vučenović.

Pročitajte i ovo...