Home TekstoviNove tehnologije Održan ORC Software RoadShow

Održan ORC Software RoadShow

by bifadmin

ORC Software u saradnji s IN2 organizovao je RoadShow na području Hrvatske i Srbije na kojem su predstavljena inovativna softverska rešenja za trgovanje na tržištima kapitala.

ORC Software, vodeća globalna kompanija u domenu naprednih IT tehnologija za berzansko poslovanje, koje se koriste za trgovanje na tržištima kapitala i firma IN2 održali su planirani i najavljeni RoadShow, na području Hrvatske i Srbije, na temu predstavljanja inovativnih softverskih rešenja za trgovanje na tržištima kapitala širom sveta. Pred cenjenim zvanicama iz finansijske industrije iz prve ruke predstavljeni su ORC Trading – sistem za trgovanje i ORC connectivity – sistem za konekciju na različita internacionalna tržišta. Seminar je održan u sredu 16. juna 2010. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu i u četvrtak 17. juna 2010. godine u hotelu IN u Beogradu.

Na seminaru su prezentovani rezultati intenzivnog razvoja elektronskog trgovanja na tržištima kapitala i način na koji njegova brza evolucija zahteva delegiranje repetitivnih i osetljivih poslova s čoveka na računar kako bi se smanjio operativni rizik nenamerne greške.

„Investiciona društva širom sveta su u stalnoj potrazi za tehnologijama koje će im omogućiti prednost u odnosu na konkurenciju i mogućnost da naprave korak dalje u iskorišćavanju tržišnih prilika koje se trenutno ukazuju. Ako budu koristili ORC Trading rešenje i brokeri iz Srbije biće deo tog procesate će im biti omogućeno „jahanje na talasima“ novih tehnologija uz istovremeno zadržavanje fokusa u pružanju usluga klijentima.“, rekao je Christopher Lederer potpredsednik kompanije zadužen za ORC poslovanje u kontinentalnoj Evropi.

Tokom seminara u živoj demo prezentaciji pokazan je samo deo funkcionalnosti ORC Tradinga i njegovih mnogobrojnih alata koji, kao podrška, stoje na raspolaganju brokerima u njihovim svakodnevnim poslovnim aktivnostima. Prikazana podrška u analitici, risk menadžmentu, fascinantne performanse i neograničene mogućnosti trgovanja te nenadmašna konektivnost prema različitim internacionalnim tržištima, samo su detalji iz celokupne ponude.

ORC Trading software postao je neophodna podrška brokerima širom sveta i omogućio im je odskakanje od proseka u ponudi konkurencije čime je zadovoljio postojeće, ali i nove zahteve klijenata. Zadovoljstvo nam je što možemo pružiti punu tehničku podršku našim partnerima iz ORC Software-a prilikom uvođenja ovog inovativnog softverskog rešenja u čitavoj našoj regiji.“, dodao je Miroslav Ostroški, izvršni direktor Financijskog sektora kompanije IN2.

Seminaru je prisustvovalo 25 predstavnika brokerskih društava, investicionih fondova, banaka i Beogradske berze. Svoje izlaganje o stanju i daljem razvoju Beogradske berze iznela je i direktorka Gordana Dostanić.

Pročitajte i ovo...