Home TekstoviNove tehnologije Nova rešenja za virtuelizaciju storidža smanjuju razruđivanje informacionih sistema

Nova rešenja za virtuelizaciju storidža smanjuju razruđivanje informacionih sistema

by bifadmin

Razruđivanje informacionih sistema, zbog kompleksnosti kojom se povećavaju operativni troškovi i guši inovacije, dovodi funkcionisanje kompanija do tačke pucanja. Kompanije troše i do 70 odsto IT budžeta na tekuće poslove, a samo 30 odsto izdvajaju za nove ideje. Zato HP-ova konvergentna infrastruktura omogućava kompanijama da eliminišu tehnološke silose, pojednostave upravljanje svojim IT okruženjima i pokrenu integracione procese u svojim računskim centrima.

Kreiranje virtuelizovanih resursa za skladištenje podataka ključni je faktor prelaska na konvergentnu infrastrukturu. Dva nova HP StorageWorks rešenja, HP StorageWorks P4800 BladeSystem SAN i HP StorageWorks EVA Cluster, omogućavaju korisnicima da kreiranjem virtuelizovanih resursa objedine servere, storidže i virtuelno desktop okruženje. Zahvaljujući ovim rešenjima korisnici mogu određenim resursima lako da promene namenu, u skladu sa promenama potreba organizacije.

HP StorageWorks P4800 BladeSystem SAN
Komapanijama problem predstavlja i razruđivanje IT okruženja u kojem učestvuju stoni, prenosivi i mobilni uređaji. Poslovni podaci se nalaze na različitim uređajima što otežava upravljanje, zaštitu i čuvanje rezervnih kopija podataka. Virtuelizacija desktop okruženja može pojednostaviti upravljanje, poboljšati zaštitu i smanjiti zauzeće mreže tokom pravljenja rezervnih kopija podataka.

Uobičajeni način kreiranja virtuelnog desktop okruženja bazira se na kompleksnoj integraciji rešenja za skladištenje podataka, servera, mrežnih kapaciteta i softvera za upravljanje. HP je taj izazov prevazišao kreiranjem referentne arhitekture za virtuelizaciju desktop okruženja koja koristi konvergentnu infrastrukturu. Ova arhitektura obuhvata i hardver i softver, a omogućava pokretanje na hiljade virtuelnih desktop-ova. Pritom je ceo sistem modularno projektovan i testiran tako da se unapred zna koji obim poslovanja podržava. HP-ova referentna arhitektura za virtuelizaciju desktop okruženja može da poveća produktivnost IT osoblja do tri puta zahvaljujući tome što podržava do 1.600 korisnika uz 50 odsto niže troškove i zauzeće 60 odsto manje postora u odnosu na konkurentska rešenja.

Jedna od osnovnih komponenti ove referente arhitekture je novi HP StorageWorks P4800 BladeSystem SAN koji kreira deljeni sistem za skladištenje podataka čiji se kapacitet može proširivati. Zasnovan na HP BladeSystem tehnologiji novi P4800 može u četiri blejda sa 140 diskova kreirati kapacitet od 63 TB.

Pročitajte i ovo...