Home TekstoviNove tehnologije Sve više elektronskih usluga na portalu e-uprava

Sve više elektronskih usluga na portalu e-uprava

by bifadmin

U Beogradu je održan stručni skup XIV IS DOS konferencija. Učesnici skupa su bili predstavnici državnih organa, lokalne samouprave i javnih preduzeća.

Na skupu su predstavljeni rezultati u razvoju: Digitalne škole, portala e-uprava, IT projekata u pravosuđu, tržišta u telekomunikacijama, zaštiti privatnosti, primeni digitalnih sertifikata, elektronske sednice gradskog veća Beograda, sistema za sprečavanje odliva informacija, primeni Strategije razvoja državne uprave do 2020. godine, novih servisa Privredne komore Srbije, jedinstvenih registara i dr.

Direktor Republičkog zavoda za informatiku i Internet, Damir Baralić, prikazao je rezultate u razvoju portala e-uprava koji već sada obuhvata oko stotinu elektronskih usluga.

Direktor Ratela, Dr Milan Janković, prikazao je stanje telekomunikacione infrastrukture u Srbiji koja je po razvijenosti među prvih pedeset zemalja u svetu. Ukupni prihod u telekomunikacionim sektoru u 2009. je iznosio 1,5 milijardi evra. Istaknuto je da razvijenost telekomunikacione infrastrukture u Srbiji omogućava brži razvoj informacionih sistema državnih organa Srbije.

Skup je organizovalo Društvo za informacione sisteme i računarske mreže. (A.S.) Mikro.rs

Pročitajte i ovo...