Home TekstoviNove tehnologije Dan Internet domena Srbije – DIDS 2011

Dan Internet domena Srbije – DIDS 2011

by bifadmin

Dan Internet domena Srbije, kojim se ove godine obeležava treća godišnjica od početka registracije .RS domena, biće obeležen 10. Marta 2011. godine, jednodnevnom konferencijom u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13-15, u Beogradu.

Konferencija, posvećena razvoju Interneta na domenskom prostoru Srbije, okupiće kreativne i stručne ljude iz oblasti Interneta i IT tehnologija koji doprinose da život u Srbiji bude uređeniji, lepši i jednostavniji u svim sferama Internet sistema.

Imaćemo priliku da se upoznamo sa aktuelnim temama i dešavanjima, prvenstveno na Internet prostoru Srbije, ali i na globalnom nivou, uz druženje i razmenu iskustva sa predstavnicima registara iz sveta.

Teme:

  • planovi i aktivnosti domaćeg i evropskih registara,
  • proces uvođenja .SRB domena,
  • ograničeni domenski resursi i politički aspetki raspodele domena,
  • intelektualna svojina na Internetu i domen kao brend,
  • visokotehnološki kriminal, bezbednost, sloboda govora, unutrašnja kontrola u kompanijama, privatnost i odgovornost za sadržaj na Internetu,
  • uspešni .RS projekti u medijima, biznisu, državnoj upravi, obrazovanju i medicini.

Među govornicima, iz zemlje i sveta, su: Leonid Todorov (cctld.Ru), Monika Pank-Rank (Nic.at), Wim Degezelle (CENTR), Berislav Todorović (KPN), Rade Tričković (HttPool), Miloje Sekulić, Ivan Minić (Burek forum), Istok Pavlović (WorldWide), Dušan Popović (docent na Pravnom fakultetu), Vladimir Marić (Zavod za intelektualnu svojinu), Denis Bećirić (istražni sudija Prvog opštinskog suda) i drugi.

DIDS 2011. je pored IT profesionalca, Internet provajdera i ovlašćenih registara, namenjen svima onima koji Internet prihvataju kao sastavni deo današnjeg života i poslovanja.

Izvor: Poslovni portal Novci.rs

Kotizacija za učešće se ne plaća, ali je prijava obavezna zbog ograničenog broja mesta. Svi koji su zainteresovani da učestvuju mogu se registrovati na www.dids.rs do 8. Marta 2011. godine.

Pročitajte i ovo...