Home TekstoviNove tehnologije Fujitsu Technology Solutions: Zdrav rast i globalan puls u Srbiji

Fujitsu Technology Solutions: Zdrav rast i globalan puls u Srbiji

by bifadmin

Kompanija Fujitsu Technology Solutions objavila je danas na skupu „shaping tomorrow with you“ da drugu godinu svog poslovanja u okviru korporacije Fujitsu, u Srbiji završava uspešno, rastom koji prati globalan trend oporavka IT industrije. U još uvek aktuelnoj fiskalnoj godini, koja traje do 31. marta 2011, kompanija je uvećala svoje prihode i dobit u odnosu na prethodnu godinu, i najbolje rezultate ostvarila u istoj oblasti kao i na globalnom nivou – u isporuci servera i sistema za skladištenje podataka.

Osim što su pokazatelji uspešne integracije, takvi rezultati dokazuju i ispravnost usredsređivanja na značajne IT-infrastrukturne projekte u Srbiji, među kojima su kreiranje i održavanje infrastrukturne platforme data- centara Udruženja osiguravača Srbije (UOS), optimizacija i modernizovanje data-centra DDOR-a Novi Sad i Beogradskog stambenog preduzeća, kao i drugi projekti koji su prezentovani na godišnjem skupu korisnika i partnera kompanije.

„Prve godine poslovanja u sklopu Fujitsu grupe pažljivo smo posmatrali, postavljali strategiju, uhodavali taktiku i aktivosti. Sada, na kraju druge godine, već imamo potvrdu da dobro pratimo postavljen pravac i puls kompanije na globalnom nivou“, istakao je Nebojša Bjelotomić, direktor predstavništva kompanije Fujitsu Technology Solutions za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Kompanija je u saradnji sa lokalnim partnerima ojačala svoju poziciju i ostvarila izuzetan rast na tržištu servera. Prema Gartnerovom izveštaju, prodaja Fujitsu servera u EMEA regionu porasla je za čitavih 20,8% dok je u Srbiji stopa rasta dostigla 25%.

„Dobra vest koja ujedno ukazuje i na oporavak IT industrije je da smo u proteklom periodu isporučivali kvalitetnije i skuplje servere, odnosno, da ovaj rast ne proističe od prodaje osnovih linija proizvoda i politike niskih cena“, naglasio je Bjelotomić i dodao da je time ostvaren i ambiciozan plan Fujitsu grupe od „500 hiljada prodatih servera na globalnom nivou“, koji je postavljen pre dve godine.

Ozbiljan prodor na tržištu Srbije kompanija je ostvarila i ETERNUS sistemima za skladištenje podataka, zasnovanim na izvorno japanskoj tehnologiji. Stopa godišnjeg rasta od preko 70% i broj od preko stotinu isporučenih jedinica, nadmašili su čak i očekivanja lokalnog predstavništva. Uz odličan odziv korisnika na osnovnu liniju storidž-rešenja, realizovano je i više ozbiljnih projekata u srednjem segmentu tržišta.

„Ne samo što su projekti koje prezentujemo na ovom skupu referentni, već jedan od njih upravo demonstrira pravac našeg budućeg rada i fokusa – demonstrira kako zajedno sa našim korisnicima oblikujemo budućnost“, kaže direktor lokalne kancelarije.

U pitanju je primenjen koncept vođene IT infrastrukture i usluga (Managed infrastucture, Managed services) u Udruženju osiguravača Srbije – projekat osvojen u saradnji sa Orion Telekomom, u oštroj konkurenciji internacionalnih dobavljača. Uz infrastrukturno opremanje, Fujitsu Technology Solutions-u je poverena i kompletna briga o IT infrastrukturi, što je korisnika rasteretilo inicijalnih ulaganja u neophodne resurse i omogućilo mu da fleksibilno diktira nivo usluge u skladu sa svojim potrebama. To je dobar primer organizacije koja sa malim brojem zaposlenih koristi prednosti vrhunske podrške informacione tehnologije u poslovanju.

U domenu klijentskih uređaja Fujitsu Technology Solutions održava zdravo prisustvo na tržištu Srbije, sa jasnom orijentacijom na profesionalne korisnike.

Pored novih LIFEBOOK modela prenosivih računara, koji se očekuju već narednog meseca, ubrzo će u ponudi kompanije na tržištu Srbije biti i potpuno novi slejt-računar STYLISTIC Q550, namenski projektovan za jednostavnu integraciju u poslovna IT okruženja.

Veliku nadu Fujitsu Technology Solutions polaže i na klijentske uređaje, „Zero-Client“ i tanke klijente, koji će zbog isplativosti i jednostavnosti korišćenja u okruženjima sa više kompjuterizovanih radnih mesta vremenom osvajati sve više simpatija ovdašnjih organizacija.

Pročitajte i ovo...