Home TekstoviNove tehnologije Fleksibilno upravljanje podacima sa novim Fujitsu ETERNUS DX sistemima za skladištenje podataka na disku

Fleksibilno upravljanje podacima sa novim Fujitsu ETERNUS DX sistemima za skladištenje podataka na disku

by bifadmin

Fujitsu je objavio da će od 1. juna 2011. biti u prodaji u celom svetu druga generacija njegovih ETERNUS DX sistema za skladištenje podataka na disku pod nazivom ETERNUS DX S2, čime se nastavlja sa Fujitsuovim konceptom ‘Flexible Data Safe’ za neograničen rast podataka i njihovu najvišu bezbednost.

Upravljanje rastom kritičnih podataka za poslovanje je jedan od najvećih izazova za organizacije u digitalnoj eri. Pošto podaci postaju ključni za poslovanje, skladišna infrastruktura mora da održava korak sa takvim razvojem. Po konceptu ‘Flexible Data Safe’, Fujitsu ETERNUS sistemi za skladištenje su poboljšani da bi mogli da odgovore na brz i potencijalno neočekivani rast do koga će doći u potpuno digitalizovanom svetu.

Fujitsu takođe garantuje organizacijama da će njihovi skladišni sistemi na disku odgovoriti na najviše zahteve za kontinuiranim poslovanjem i integritetom podataka, uz istovremeno eliminisanje uskih grla u radu i propusnom opsegu. Važno je i to da su ETERNUS sistemi efikasni i u energetskoj potrošnji, da zahtevaju minimalan prostor i pojednostavljuju upravljanje, dok istovremeno pružaju fleksibilnost za budući rast kapaciteta.

Pod oznakom ’Flexible Data Safe’ koncepta, Fujitsu lansira novi ETERNUS DX S2 sistem skladištenja na disku da bi obezbedio sigurnost podataka i omogućio fleksibilnost koja zadovoljava sadašnje i buduće ključne potrebe preduzeća:

Fleksibilno upravljanje podacima je srž nove generacije. Objedinjeno upravljanje koje pruža novi ETERNUS SF softver, kontroliše celu ETERNUS DX familiju sistema skladištenja, čime dodatno smanjuje administriranje i povećava efikasnost rada. Fleksibilna kombinacija ili zamena modela unutar familije ovih proizvoda može se izvesti uz minimalne troškove. Najbrži sistem skladištenja na disku je sada napravljen da bude još brži u pogledu protoka i ulazno-izlaznih (I/O) performansi čime se obezbeđuje fleksibilna skalabilnost za buduće potrebe. Energetska efikasnost smanjuje potrošnju energije i smanjuje potreban prostor, čime omogućava postavljanje sistema u prostor informacionog data-centra koji je već vrlo popunjen. Kompatibilnost i uklapanje u virtuelizacione standarde omogućava laku integraciju u najnovije serverske sisteme.

Proverena sigurnost podataka obezbeđuje kontinuitet poslovanja po pristupačnoj ceni čak i za manja preduzeća. Sigurnost podataka je garantovana zahvaljujući ugrađenim sigurnosnim sistemima kao što su preventivno otkrivanje i eliminacija grešaka softvera i unakrsne sistemske provere. Da bi zaštitio osetljive podatke od neautorizovanog pristupa na kraju životnog ciklusa sistema, na primer za vreme recikliranja, integralni deo sistema je i tehnologija za kriptovanje.

„Organizacije svih veličina treba da su u poziciji da veruju da će svojim IT nabavkama rešiti sadašnje probleme, i istovremeno biti u poziciji da rešavaju i izazove sutrašnjice,” rekao je Kazuhiro Igarashi, predsednik „Storage Systems Unit“ odeljenja u kompaniji Fujitsu Limited. „Na osnovu ‘Flexible Data Safe’ koncepta, ETERNUS DX S2 disk storidž sistemi predstavljaju fleksibilno rešenje za sve scenarije upotrebe u malim, srednjim i velikim, tradicionalnim ili oblak-okruženjima, i pružaju maksimalan nivo bezbednosti podataka.”

Pročitajte i ovo...