Home TekstoviNove tehnologije Šta će Microsoftu Skype?

Šta će Microsoftu Skype?

by bifadmin

Microsoft je zaključio kupovinu najpoznatijeg softvera za VOIP komunikaciju, Skype-a.Pretpostavlja se da je glavni motiv Microsofta (Ballmera) za kupovinu Skype-a upravo Windows Phone 7 i u saradnji sa Nokijom integracija VOIP usluge u sistem, kao konkurentne opcije Google Voiceu i Appleovom Facetimeu.

U početku su za Skype bili zainteresovani Google i Facebook, ali pitanje je koliko su bili zaista ozbiljni, a koliko su želeli da nateraju Microsoft da se nadmeće sa samim sobom. Google ima Google Voice i akvizicija Skypea bila bi relativno beskorisna, a s obzirom da je Microsoft investitor Facebooka, nije postojala ni neka preterana šansa da ga kupi Facebook. U ovoj situaciji sigurno neće konkurisati Microsoftu, a putem partnerstva verovatno ima pristup Skypeu, čije usluge će odlično leći u integraciji sa društvenom mrežom.

Microsoft je ovo zadovoljstvo platio 8.5 milijardi dolara, uprkos nepostojanju drugih kupaca, ali ovaj posao može mu se isplatiti ako bude koristioSkype kako bi poboljšao Bing iako ga integriše u Windows Phone 7 (umesto obične Skype aplikacije kakve imaju Android i iOS platforme, može pružiti WP7 platformi mogućnosti koje ni Android niti iOS ne može).

Opširnije o ovome možete pročitati na IT market.

Pročitajte i ovo...