Home TekstoviNove tehnologije HP predstavlja Performance Suite za Instant-On preduzeća

HP predstavlja Performance Suite za Instant-On preduzeća

by bifadmin

HP danas predstavlja novi softverski paket za aktiviranje, merenje i poboljšavanje performansi IT okruženja koje obuhvata najširi izbor postojećih tehnoloških investicija i sredstava.

IT odeljenje traži standardizovane, efikasne alate koji mere, testiraju i unapređuju performanse. Sveobuhvatan uvid u performanse omogućava direktorima IT odeljenja da uspostave Instant-On preduzeće koje ugrađuje tehnologiju u sve što radi da bi korisnicima, zaposlenima, partnerima i građanima trenutno pružilo ono što im je potrebno.

Većina postojećih ključnih indikatora performansi za IT prikuplja se iz raznorodnih sistema, primenom različitih metoda. To dovodi do kompleksnog upravljanja, što može usporiti reagovanje pri promenama prioriteta i tržišnih uslova.

HP IT Performance Suite obuhvata novi HP IT Executive Scorecard i omogućava da IT okruženje radi bolje tako što direktorima IT odeljenja daje uvid u rad najsveobuhvatnijeg raspona rešenja radi upravljanja i optimizacije razvoja aplikacija, upravljanja infrastrukturom i operacijama, upravljanja zaštitom i informacijama, te radi finansijskog planiranja i administriranja.

Svaki proizvod u HP Software ponudi poboljšava performanse IT funkcija za koje je namenjen, dok IT Executive Scorecard omogućava menadžerima da optimizuju ukupnu IT investiciju i rezultate.

HP IT Executive Scorecard pruža uvid u kritične indikatore performansi na više nivoa IT upravljanja. Njegova osnova je otvoreni IT Data Model s ugrađenim mogućnostima integracije podataka iz više izvora, uključujući druge proizvode, da bi se kreirao jedinstven pregled IT metrike. Koristeći ovo rešenje IT menadžeri mogu brzo meriti, testirati i rešavati situacije vezane za performanse tokom pretvaranja njihovih organizacija u Instant-On preduzeća.

„Svaki direktor IT odeljenja traži dve stvari: stalno prebacivanje resursa radi podrške promenljivim prioritetima organizacije, i jasno prikazivanje povraćaja investicije u IT“, rekao je Bill Veghte, izvršni potpredsednik, Software, HP. „HP IT Performance Suite je prvi softver koji radi obe stvari tako što snagu agilnosti stavlja u ruke, i budžete, IT menadžera, uz optimizaciju IT investicija, u realnom vremenu.“

Proceni, kreiraj, stupi u akciju!

IT Performance Suite koristi HP-ov pristup životnog ciklusa za razvoj softvera i upravljanje, a integriše i industrijske standarde kao što je Information Technology Infrastructure Library (ITIL). Pored toga, HP-ov razvoj je ideitnfikovao 150 standardnih, najboljih ključnih indikatora performansi, od čega se više od 50 nalazi u novom izdanju HP IT Executive Scorecard rešenja.

Kroz HP-ov jedinstven pristup pregledu rezultata, ključni indikatori performansi raspoređeni su na table vezane za uloge korisnika, a koje u realnom vremenu pružaju uvid, što omogućava usklađivanje zajedničkih ciljeva za celu IT organizaciju.

CIO Edition Standard, koji bi trebalo da uskoro bude dostupan, prvo je HP IT Performance Suite rešenje koje se prilagođava korisniku. Ono obuhvata Executive Scorecard uz module Financial Planning and Analysis, Project and Portfolio Management, i Asset Manager. Ovo izdanje automatski integriše podatke iz modula da bi prikazalo 20 ključnih indikatora performansi koji pokrivaju finansije i stanje projekta, što omogućava optimizaciju IT performansi iz ugla poslovnih investicija.

„Korišćenje novih tehnologija za kreiranje novih poslovnih modela postaje moj primarni fokus“, rekao je Alexander Pasik, direktor IT odeljenja najvećeg svetskog udruženja tehničkih stručnjaka, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). „Uobičajeni način rada IT odeljenja mora se pojednostaviti i instrumentalizovati, i tako učiniti merljivim. IEEE planira implementaciju HP IT Performance Suite rešenja i ja očekujem da ćemo, po prvi put, imati kompletan pregled performansi IT odeljenja primenom indikatora koji su najbitniji za naš rad.“

Više alata i usluga

Kao prvi korak, HP-ovi internet alati CIO i Cloud Assessment omogućavaju korisnicima da brzo procene trenutni nivo zrelosti njihovog sistema za merenje IT performansi. HP-ove strateške savetodavne usluge osmišljene su tako da korisnicima omoguće da definišu ključne indikatore performansi na osnovu njihovih prioriteta, i da kreiraju planove aktivnosti radi ostvarivanja maksimalne vrednosti od HP IT Performance Suite rešenja. HP-ove konsultantske usluge za rešenja koriste ekspertizu ugrađenu u HP-ove softverske proizvode da bi korisnicima omogućili da snize trpškove i olakšaju implementaciju HP IT Performance Suite.

Mnoga rešenja koja čine IT Performance Suite dostupna su kao usluge, a bazirane su na HP-ovom deceniju dugom iskustvu u omogućavanju IT profesionalcima da se brzo prilagođavaju promenama, pokreću sopstvene resurse na efikasniji način i donose poslovne rezultate preduzećima.

Nove zajednice

Ljudi koji se registruju sad za novu internet zajednicu Discover Performance na adresi www.hp.com/go/discoverperformance/reg dobiće prvo izdanje dvomesečne internet publikacije Inflexion, koja prenosi korisne savete drugih korisnika, lidera mišljenja i analitičara.

Članovi zajednice dobijaju pristup ekskluzivnim sadržajima i analizama sa fokusom na inicijative koje IT performanse pretvaraju u poslovne uspehe. Članovi će takođe biti pozvani na ekskluzivne vebinare i lokalne događaje.

Dostupnost

HP IT Performance Suite, CIO Edition Standard i HP IT Executive Scorecard trebalo bi da uskoro budu dostupni.

HP-ov događaj za korisnike, HP DISCOVER, održava se od 6. do 10. juna u Las Vegasu, i od 29. novembra do 1. decembra u Beču. Na ovom događaju biće prikazano kako organizacije mogu pokrenuti promene da bi postale Instant-On preduzeća.

Pročitajte i ovo...