Home TekstoviNove tehnologije Uspeh srpskih stručnjaka za telekomunikacije

Uspeh srpskih stručnjaka za telekomunikacije

by bifadmin

Umesto izvoza najjednostavnijih sirovina i poluproizvoda, velika razvojna šansa za srpsku privredu moglo bi da bude ulaganje u znanje i visoke tehnologije, kao što su telekomunikacije ili informacione tehnologije, pošto su to oblasti koje na dugi rok mogu da donesu najveće prihode, zaključeno je na doručku za novinare u organizaciji Konsing Grupe. Samo u prvih šest meseci ove godine, Konsing Grupa ugovorila je vredne poslove u Norveškoj i Velikoj Britaniji, čime je nastavljeno ubrzano širenje ove srpsko-američke kompanije i njen prodor na zahtevna tržišta Zapadne Evrope.

„Konsing Grupa je najveća kompanija za inženjering u telekomunikacijama u regionu jugoistočne Evrope i naše dosadašnje poslovanje donelo je zaista zapažene rezultate. Trenutno u Srbiji pokrivamo sedamdeset odsto tržišta u poslu kojim se bavimo“, rekao je Zdenko Lekan, generalni direktor Konsing Grupe i dodao da „se oblast telekomunikacija neprekidno razvija i da se stalno otvaraju nove mogućnosti za razvoj poslovanja“.

„Poslove u Zapadnoj Evropi dobijamo zato što imamo znanje, iskustvo i neophodne resurse“, izjavio je Slaviša Nikolić, član borda direktora Konsing Grupe i dodao da „Konsing čini više od 100 vrhunskih inženjera različitih struka i preko 150 tehničara, sa iskustvom u radu na velikim projektima kako u Srbiji i regionu, tako i na lokacijama širom sveta „.

„Vizija Konsing Grupe od njenog osnivanja bila je uspeh na polju telekomunikacija i informacionih tehnologija“, rekla je Ivana Lekan, direktor za marketing i finansije Konsing Grupe i dodala da „Konsing pre svega ulaže u ljudstvo i stručnjake, koji su nas poveli i preko granica naše zemlje i obezbedili nam ogroman prodor na svetsko tržište „.

Prvi projekat koji Konsing UK, najmlađi član Konsing Grupe, realizuje na britanskom tržištu odnosi se na radio planiranje i optimizaciju pokrivanja velikog broja sportskih objekata za jednog od najvećih operatera na tržištu, a u sklopu priprema za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Konsing Grupa potpisala je u maju 2011. godine ugovor sa norveškom firmom Netel AS vredan €15 miliona za zajedničko učešće u zameni opreme i izgradnji mobilnih mreža za operatore Telenor, Netcom i Mobile Norway. Radovi u sklopu ovog ugovora su u toku i planirano je da traju do kraja 2012. godine, a u najavi je i proširenje ovih poslova na tržištu Skandinavije.

Pročitajte i ovo...