Home TekstoviNove tehnologije Bosch primio nagradu za najboljeg inovatora u 2010./2011. godini

Bosch primio nagradu za najboljeg inovatora u 2010./2011. godini

by bifadmin

Bosch, dobavljač tehnologije i usluga, primio je nagradu za izvanredno upravljanje inovacijama u kategoriji dobavljača opreme za motorna vozila u sklopu dodele Nagrada za najbolje inovatore u 2010./2011. godini.

Pokrovitelj nagrada je nemački federalni ministar za ekonomiju i tehnologiju. Državni sekretar Stefan Kepferer je dobitnicima ovog sedmog po redu takmičenja dodelio nagrade u Berlinu.

Nagrade su dodeljene kompanijama i timovima za upravljanje koji se služe veoma efikasnim i dugotrajnim procesima za razvoj inovacija.

„Za uspeh kompanije zaslužna je prvenstveno globalna mreža kreativnih zaposlenih i njen visokodelotvorni inovacioni proces koji započinje razvojem inovacione strategije, a podstiču ga savršene metode i alati za stvaranje i procenjivanje ideja, s jasno određenim ulogama i odgovornostima. Na ovaj način se omogućava pouzdana primena i kontinuirano unapređenje uspešnih procedura“, rekao je dr Martin Hieber koji je zajedno sa svojim timom razvio trenutno postojeći sistem u svih 17 Boschovih odseka. Definisanje određenog budžeta je urodilo procesom kojim inženjeri imaju mogućnost da predlažu projekte za svoje nove ideje za proizvode i takmiče se za finansiranje. Kako bi se osiguralo da se razvijeni noviteti neće udaljavati od tržišne stvarnosti, osmišljeni su takozvani tandemi koji povezuju zaposlene na području marketinga i inženjeringa.

S brojem od 34000 istraživača i razvojnih stručnjaka, Bosch potroši otprilike četiri milijarde evra godišnje na projekte važne za budućnost kompanije. Sigurnosni sistemi vozila ABS i ESP® su samo neki od istaknutih plodova tog rada. Noviji primeri uključuju sistem start-stop za smanjenu potrošnju goriva, energetski efikasan hibridni pogonski sistem i Ixo bušilicu/odvijač koji je s oko deset miliona prodatih primeraka sada dostigao kultni status.

Pročitajte i ovo...