Home TekstoviNove tehnologije Istraživanje Eriksona o korišćenju „pametnih“ telefona

Istraživanje Eriksona o korišćenju „pametnih“ telefona

by bifadmin

Vlasnici 3G i 4G (LTE) telefona imaju veoma slične navike, a njihovo praćenje omogućava autorima cloud aplikacija da unaprede svoju ponudu. Kompanija Eriskon sprovela je obimno istraživanje u Velikoj Britaniji, SAD i Južnoj Koreji koje pokazuje da čak 35% vlasnika smartphon-ova svaki dan, posle buđenja, prvo koristi svoj mobilni aparat.

Još dok su u krevetu, vlasnici „pametnih“ telefona najčešće proveravaju svoju elektronsku poštu ili najnovija zbivanja na društvenim mrežama. Visoka aktivnost na mobilnom internetu nastavlja se tokom čitavog jutra, a sledeći vrhunac doživljava pred veče, po povratku korisnika sa posla. Od jutarnjih surfera po internetu, njih 22% se opredeljuje za Facebook, ali veliki broj njih se opredeljuje i za različite sajtove koji pružaju usluge GPS-a. Do podneva, čak 29% ispitanih vlasnika smatrphon-ova koristi Google Maps, a 28% sluša muziku prilikom odlaska na posao.

Ovo istraživanje obuhvatalo je i pitanja vezana za budućnost mobilnog umrežavanja, pa su ispitanici odgovorili da bi najviše voleli da vide umrežene svoje hard diskove, a na drugom mestu kamere i fotoaparate, zbog lakšeg upload-ovanja ličnih sliak i filmova. Jedno ranije istraživanje kompanije Erikson utvrdilo je da će do 2020. godine na svetu postojati preko 50 milijardi umreženih uređaja.

Pročitajte i ovo...