Home TekstoviNove tehnologije OpenFlow svičevima HP pojednostavljuje umrežavanje

OpenFlow svičevima HP pojednostavljuje umrežavanje

by bifadmin

HP predstavlja svičeve s OpenFlow podrškom, obimnu ponudu rešenja za jednostavnije upravljanje mrežom, kao i zadovoljavanje potreba vezanih za protok, performanse i neophodne investicije.Nova linija obuhvata 16 modela, među kojima su i serije 3500, 5400 i 8200.

Pored toga, HP planira da tokom ove godine OpenFlow podršku proširi na sve svičeve bazirane na HP FlexNetwork arhitektiri. Na taj način, HP bi postao jedini veliki proizvođač mrežne opreme s kompletnom ponudom OpenFlow rešenja.

OpenFlow je nova tehnologija za virtuelizaciju mreža, a korisnicima pruža fleksibilnost i neophodan nivo kontrole da mrežno okruženje prilagode svojim potrebama.

Primena OpenFlow standarda omogućava organizacijama da značajno smanje kompleksnost mreže i da uvedu automatizaciju kroz sistem za jednostavnije upravljanje. Ubrzavajući uvođenje promena u mrežno okruženje, OpenFlow omogućava IT odeljenjima da na bolji način odgovore na promenljive zahteve.

HP je jedan od osnivača Open Networking fondacije koja nastavlja da unapređuje OpenFlow standard, radi snižavanja operativnih troškova mreža kroz pojednostavljivanje hardvera, softvera i upravljanja. Pored toga, naš centralni istraživački ogranak HP Labs od 2008. godine razvija programabilne mreže, a objavio je i istraživanje o razvoju OpenFlow tehnologije za širu primenu u preduzećima.
Više informacija o HP-ovim mrežnim rešenjima dostupno je na adresi www.hp.com/go/networking.

Pročitajte i ovo...