Home TekstoviNove tehnologije Brže do informacija uz pomoć QR koda Erste Banke

Brže do informacija uz pomoć QR koda Erste Banke

by bifadmin

Erste Banka a.d. Novi Sad uvela je sistem korišćenja QR koda, sa ciljem da omogući svojim klijentima bržu i efikasniju komunikaciju sa bankom.Ova tehnologija omogućava jednostavno i brzo zakazivanje sastanka sa savetnikomu željenom terminu, a sve što je klijentima za to potrebno jeste smart telefon.

Prilikom očitavanja bar-koda, telefon konvertuje QR kod u odgovarajući URL i usmerava korisnika telefona na pripadajuću web stranicu. Naime, umesto da, kao što je do sada bio slučaj, unesu konkretnu URL adresu kako bi pristupili web stranici i našli potrebne informacije, dovoljno je da svojim mobilnim telefonom skeniraju QR kod koji ih dalje usmerava na povezanu stranicu na kojoj se nalaze informacije o proizvodu, reklamni spot, upitnik, slika, itd. Klijenti banke i svi ostali zainteresovani građani sada su u mogućnosti da skeniranjem QR koda i unošenjem svojih osnovnih podataka (ime i početno slovo prezimena, kontakt telefon, datum i vreme, grad ili opština koja im odgovora), zakažu sastanak sa svojim savetnikom u banci.

QR kod, koji suštinski predstavlja dvodimenzionalni kvadratni bar-kod koji se lako očitava pomoću optičkih skenera (tehnologija koju koriste i smart telefoni), predstavlja značajan tehnološki pomak na tržištu Srbije. Korišćenju QR tehnologije pogoduje i činjenica da sve veći broj stanovnika ima ili planira da nabavi smart telefon.QR kod Erste Banke može se pronaći na reklamnim plakatima, bilbordima, flajerima, autobuskim stajalištima i u vozilima GSP-a, kao i na web sajtu Erste Banke.

Pročitajte i ovo...