Home TekstoviNove tehnologije Vodič kroz kupovinu preko Interneta

Vodič kroz kupovinu preko Interneta

by bifadmin

Uprava za Digitalnu agendu promovisala vodič za laku i bezbednu kupovinu preko Interneta. Vodič kroz kupovinu preko Interneta je potpuno besplatan za preuzimanje i kupcima daje informacije o tome kako da budu bezbedni prilikom kupovine na Internetu, da provere kredibilitet prodavca, na šta da obrate pažnju pre i posle kupovine, na koje načine mogu bezbedno plaćati u Internet prodavnicama i kako mogu da ostvare svoja potrošačka prava.

Pažnja je usmerena i na carinske procedure i troškove nakon kupovine, zakonske odredbe koje štite vaša prava kao kupca na Internetu i rešenja u slučaju reklamacije ili spora sa prodavcem.

U Vodiču se može mnogo korisnih saveta u vezi bezbednosti, zaštitite ličnih podataka, prepoznavanja prevara na Internetu i zaštitite od njih kao i kako da zaštitite sebe od nesavesnih prodavaca. Takođe možete pročitati razlike i sličnosti između kupovine u domaćim i inostranim internet prodavnicama, kako rade platne kartice, internet kartice, e-banking, m-banking i sistemi plaćanja poput Google Checkout, Skrill (MoneyBookers), PayPal, QVoucher, PlatiMo.

Izvor: Preko ramena

Pročitajte i ovo...