Home TekstoviNove tehnologije Akcionari Fejsbuka danas postaju milioneri

Akcionari Fejsbuka danas postaju milioneri

by bifadmin

Akcije Fejsbuka vrede 38 dolara, kao što se i očekivalo, što znači da je interesovanje za njih veliko.Osnivač Fejsbuka Mark Cukerberg očekuje zaradu od 15 milijardi dolara a oni koji su pre nekoliko godina ulagali u kompaniju zaradiće milione.

Kada počne trgovina na berzi vrednost akcija trebalo bi da poraste. Vrednost kompanije mogla bi tako da dostigne 104 milijarde dolara, dok bi osnivač, 28-godišnji Mark Zakerberg, danas mogao da zaradi osam milijardi dolara.

Pitanje je međutim da li će ubudućeFejsbuk biti u stanju da svojim deoničarima donese ogromnu zaradu, koju svi očekuju.Tokom 2011. godine Fejsbuk je imao promet od 3,71 milijardu dolara, a izlazi na berzu Nasdak.

Ovo je treća najveća kompanija po procenjenoj vrednosti koja se listirala na berzi, vrednije od nje bile su samo dve kineske banke.

Koliko će zaraditi akcionari?

Oni koji su ranije ulagali u Fejsbuk, poput Pitera Tjela, mnogo. On je uložio u kompaniju 500 000 dolara pre osam godina a sada prodaje 17 miliona akcija i najverovatnije će zaraditi 640 miliona dolara.

Pročitajte i ovo...