Home VestiBiznis & Finansije Čačak: Gimnazijalci se bore za bioskop

Čačak: Gimnazijalci se bore za bioskop

by bifadmin

Učenici trećeg razreda čačanske gimnazije koji pohađaju časove građanskog vaspitanja pokrenuli su akciju prikupljanja potpisa u okviru peticije „Ponovo radi bioskop“. Cilj ove akcije jeste skretanje pažnje javnosti na problem nedostatka savremeno opremljenog bioskopa u gradu, kao i pokušaj da se putem građanskog aktivizma utiče na rešavanje ovog problema.

Učenica Tijana Pajić istakla je da učenici i mladi u gradu ne žele da svoje slobodno vreme provode samo u kafićima već imaju potrebu i da pogledaju dobru bioskopsku i pozorišnu predstavu: „Doneli smo odluku da se pokrenemo i aktiviramo po pitanju izgradnje bioskopa u našem gradu. Do sada smo bili prinuđeni da filmove skidamo nelegalnim putem preko interneta, ali gledanje filmova na taj način većini ljudi ne pričinjava neko zadovoljstvo. Želimo da apelujemo na vlast i sve ljude dobre volje koji mogu da nam pomognu, da sve učine da ponovo (pro)radi bisokop u našem gradu. Naše bake pamte bioskop, a mi ga ne pamtimo, i našim unucima nećemo biti u prilici da pričamo kako je bilo otići na bisokopsku projekciju“.

Većina mladih iz Čačka odlazi u druge gradove kako bi gledala filmove, pre svega u Kragujevac, Kraljevo i Požegu. zato su gimnazijalci svoju peticiju danas predali u Skupštini grada. Iako se sa prikupljanjem potpisa započelo u nezgodno vreme, pred kraj školske godine, do sada je ovu inicijativu podržalo oko 500 učenika, ali će akcija biti nastavljena i tokom letnjih meseci.

Pročitajte i ovo...