Home TekstoviNove tehnologije Google počinje da naplaćuje listinge kompanijama

Google počinje da naplaćuje listinge kompanijama

by bifadmin

Novi pretraživač Google Product Search u okviru Googla služiće isključivo za listing proizvoda kompanija, uz odgovarajuću cenu.

Sve velike kompanije i proizvođači koji su se nadali da će, kao i do sada, besplatno moći da predstave svoje proizvode potencijalnim kupcima na najpoznatijem internet pretraživaču, od sada će morati da odvoje izvesnu sumu novca za pružanje te usluge. Ovaj potez pokreće pitanje da li će u skorijoj budućnosti Google odlučiti da komercijalizuje još neke delove svog listiranja, čuvenog po svojoj lakoj i brzoj dostupnosti, ali upravo i po tome što je besplatan.


Ova promena predstavlja kraj desetogodišnjeg eksperimentalnog filtriranja informacija o proizvodima na internetu, koji će sada biti dostupni preko zasebnog polja (panela) na pretraživaču. Novi servis biće označen kao „sponzorisan“ i, prema rečima predstavnika Googla, ponudiće kvalitetniju pretragu traženih predmeta i usluga. Analitičari se plaše da će ubuduće ovakva pretraga na prva mesta izbacivati isključivo najveće oglašivače, što je u suprotnosti sa početnim konceptom Googla.

Pročitajte i ovo...