Home TekstoviNove tehnologije Inovacije koje će nam za nekoliko godina olakšati život

Inovacije koje će nam za nekoliko godina olakšati život

by bifadmin

Njujork Tamjs je objavio listu od 32 inovacije koje će nam izmeniti sutrašnjicu. Među njima se nalaze nova vrsta svetle kafe koja će se uskoro naći u masovnoj prodaji, automobili koji javljaju bolničarima o kojem tipu povreda se radi čim se alarmira hitna pomoć, kao i monitor koji će vas upozoravati da ne sedite pravilno.

Svaki od ovih pronalazaka naći će se u prodaji u bliskoj budućnosti, a neki od njih veoma brzo, poput kafe koja će biti široko dostupna za dve godine.

Za isto toliko vremena možda ćemo imati jedinstvene loginove za razne uređaje, unikatne za svakoga od nas. Naime, naučnici su otkrili da su brzina javljanja na mobilni telefon, kao i način prinošenja istog uhu, različiti kod svake jedinke i da ne postoji osoba na svetu koja bi mogla da iskopira vaš način rukovanja ovom spravom. Vaš način sedenja u fotelji takođe bi mogao biti login za vaš računar. Tako nam budućnost donosi onoliko milijardi šifri za sprave koliko ima ljudi na svetu, bez zaboravljanja lozinki i stalnog slanja poruke za instalaciju novih šifri.

Između dve i četiri godine čekaćemo na nova alkoholna pića od kojih nećemo imati mamurluk. Radni naziv je sintetički alkohol. Tim naučnika predvođen psihijatrom Dejvidom Natom identifikovao je šest jedinjenja sličnih benzodiazepinima, koja mogu pomoći da se napravi bezalkoholno pijanstvo. Ovaj bezukusni aditiv ubacivao bi se u pića koja imaju nula posto alkohola i izazivao simptome slične pajanstvu ali čim biste poželeli da se otreznite jedna pilula bi rešila stvar.

Ostala otkrića možete pogledati ovde.

Pročitajte i ovo...