Home VestiBiznis & Finansije Generalnom direktoru Filip Morisa uručena nagrada PKS-a

Generalnom direktoru Filip Morisa uručena nagrada PKS-a

by bifadmin

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, predsednik Skupštine PKS, dr Marko Ćulibrk i generalni sekretar PKS Goran Jevtić uručili su nagrade za 2012. godinu za rezultate u proizvodnji, privređivanju i doprinos unapređenju privrede a nagradu u pojedinačnoj kategoriji dobio je direktor Filip Morisa.

Na predlog Regionalne privredne komore Niš, nagradu u kategoriji pojedinaca dodeljena je g. Polu Rajliju, generalnom direktoru kompanije Filip Moris u Srbiji. Zahvaljujući otvaranju novih izvoznih tržišta, kompanija Filip Moris je u 2012. godini zabeležila povećanje obima proizvodnje u svojoj fabrici u Nišu za 30%. Time je ukupna vrednost izvoza kompanije porasla za 70% u odnosu na prethodnu godinu. Usled rasta obima proizvodnje i izvoza, očekuje se da fabrika Filip Moris u Nišu u 2013. godini proizvede 13 milijardi cigareta, od kojih je trećina namenjena izvozu u 14 zemalja CEFTA-e i Azije. Zahvaljujući ovom značajnom povećanju izvoza u zemlje Azije, ukupan izvoz Republike Srbije u zemlje Azije će u 2013. godini porasti za 75% u odnosu na 2011. godinu.

Novčani deo nagrade Privredne komore Srbije, g. Rajli je donirao u dobrotvorne svrhe Udruženju samohranih majki iz Niša.

Pročitajte i ovo...