Home VestiPolitika i društvo Lens Armstrong priznao da se dopingovao

Lens Armstrong priznao da se dopingovao

by bifadmin

Bivši bicilistički šampion Lens Armstrong priznao je Opri Vinfri u juče emitovanom intervjuu da je koristio nedozvoljena sredstva kako bi postigao bolje rezultate.

On je inače godinama poricao svaku povezanost sa dopingom, međutim Biciklistička unija je prihvatila izveštaj Američke antidoping agencije koja je tvrdila suprotno. Sada je javno progovorio o tome, rekavši da je na svih sedam Tur de Fransa na kojima je osvojio prvo mesto koristio nedozvoljena sredstva. Armstrong je rekao i da nema grižu savesti zbog toga što je uzimao droge koje pospešuju rezultate. „Morao sam se doppingovati da bih bio ravnopravan u takmičenjima – svi biciklisti uzimali su stimulanse“, tvrdi on.

Lensu Armstrongu su oduzete sve titule koje je osvojio u pomenutim trkama a napuštaju ga i sponzori. Doživotno mu je zabranjeno učešće u triatlonu i drugim službeno sponzorisanim događajima. Šta će se sada desiti sa njim možemo samo da nagađamo, a u tekstu „Kako izgleda život sportista kojima je doping okončao karijeru“ vidimo da život bivših šampiona koji su preživeli slične afere sada nije nimalo lak.

Pročitajte i ovo...