Home VestiPolitika i društvo Španski premijer u korupcionaškom skandalu

Španski premijer u korupcionaškom skandalu

by bifadmin

Španski premijer Marijano Rahoj upetljan je, izgleda, u korupcionašku aferu vezanu za tajne isplate “bonusa” političarima iz vladajuće partije, piše Fajnenšl Tajms.

Da podsetimo, afera je ponovo otvorena kada je otkriveno da je bivši blagajnik partije stekao bogatstvo od 22 miliona evra na računu u švajcarskoj banci zato što je „ispod žita“ od građevinskih firmi dostavljao novčane bonuse partijskim liderima. Inače, španska ekonomska kriza proistekla je najvećim delom iz sloma nekada moćnog tržišta nekretnina u toj zemlji. Partija je pre dva dana demantovala ove navode međutim sada El Pais, najveće španske novine, tvrde da da je premijer od 1997. svake godine na tromesečnom ili šestomesečnom nivou dobijao 25.200 evra, potkrepljujući ovo dokazima – navodnom premijerovom beležnicom.

Rahoj je izdao saopštenje u kojem piše da “Narodna partija nema saznanja o pisanim dokazima koji bi utvrdili krivicu za korupciju, niti su isplate vršene preko stranke” i pozvao nezavisne revizore da ispitaju slučaj.

Pročitajte i ovo...