Home VestiIT i nauka Googleu skočile akcije posle objave novih servisa

Googleu skočile akcije posle objave novih servisa

by bifadmin

Otkako je unapredio svoje servise Google je ojačao na berzi – ovih dana akcije su mu porasle na rekordnih 915,89 dolara. To se desilo posle konferencije na kojoj su developeri američkog internet giganta javnosti predstavili svoje nove servise, uključujući i Hangouts, mape i servise za striming muzike.

Među mnoštvom novih unapređenja našao se i Google Play, alatka za skidanje sadržaja za Android, koja je dobila pojačanje za uštedu baterije na telefonu, geolociranje i utvrđivanje preferencija korisnika, kao i za igrice.

Developeri su se obradovali i Android studiju, pomoću kojeg će se sada lakše praviti aplikacije za mobilne telefone.

Takođe, Google je predstavio „kraj pretrage kakvu znamo“. Naime, Amit Singal je ispred ove kompanije svetu objavio da će Google naše kompjutere učiniti poput mašina iz Star treka koje vrše pretragu na glasovnu komandu. Za sada postoji opcija da oni razumeju devet jezika, među kojima su i poljski, turski i pojednostavljeni kineski. Kompjuteri će učiti da „shvataju“ šta želite pa ako im npr. pomenete da želite da otputujete u Dubrovnik, oni će moći da vam kažu koji sve autobusi voze tamo.

google

Ali ovo nije sve. Google je otišao dalje, i omogućio nam da šaljemo novac kao attachment u mejlu. Google wallet (novčanik) naravno radi preko gmaila, a za to, vreme, kako vidimo, se puni novačanik Googlea.

Izvor: All Things D

Pročitajte i ovo...