Home VestiPolitika i društvo Klub SUPERSTE dodelio nagrade najtalentovanijima

Klub SUPERSTE dodelio nagrade najtalentovanijima

by bifadmin

Osamnaest najtalentovanijih finalista Kluba SUPERSTE nagrađeno je danas u KC Gradu, ukupnim nagradnim fondom od 1.550.000 dinara.

Specijalno priznanje „Ljubiša Rajić“ za društveni aktivizam pripalo je Mariji Mladenović (’94), iz Leskovca. Marija je članica Edukacionog centra, volonterka Unije đačkih parlamenata, Kancelarije za mlade, Viva Voce-a, Omladinskog kluba, volonterka i predsednica Resurs centra, korepetitorka lokalne televizije, novinarka i iza sebe ima preko 50 uspešno realizovanih projekata.

Prema odluci žirija i glasova javnosti Erste Banka je nagradila 18 mladih talenata ukupnim nagradnim fondom od 1.550.000 dinara. U kategoriji prirodnih nauka uručena je glavna nagrada Kosti Jovanoviću (’86), koji se bavi robotikom, a još pet nagrada publike pripale su Dušanu Ličanu (’86), Jasminu S. Nurković (‘86), Manji Milivojević (‘88), Momčilu Kovač (‘86) i Zorani Milanović (’89). U kategoriji društvenih nauka Đorđe Božović (’90), koji studira opštu lingvistiku i albanski jezik na Filološkom fakultetu, dobio je glavnu nagradu, dok su Aleksandar Gajić (’88), Ana Marija Popović(’87), Igor Javor (’88) i Stefan Ostojić (’94) takođe nagrađeni od strane publike. Ivana Milev (’87), student doktorskih studija na Fakultetu likovnih umetnosti i Sara Vujadinović (’91), koja je doktorirala na Fakultetu muzičke umetnosti kao najmlađi doktorant Beogradskog Univerziteta, dobile su glavne nagrade u kategoriji umetnosti. Aleksandru Dendu (87), Maju Todorović (90), Marka Mićića (95) iStefana Maleševića (89), nagradila je publika zbog svojih dela na polju umetnosti.

Klub SUPERSTE dodela nagrada (1)

Ove godine na konkurs Klub SUPERSTE pristiglo je 230 važećih prijava iz 64 mesta u Srbiji. Približno isti broj kandidata se prijavio u svim glavnim kategorijama. U odnosu na prošlu godinu, porastao je broj prijava kandidata iz manjih gradova, kao i onih koji su tek napunili 16 godina.

„Izuzetno nam je drago što smo nastavili da nagrađujemo mlade, kreativne i talentovane ljude. Već šestu godinu za redom organizujemo ovaj konkurs, prvo pod nazivom Klub 27, a od ove godine je projekat prerastao u Klub SUPERSTE. Posebno bih naglasila novinu koju smo uveli od ove godine, a to je nagrada za društveni aktivizam, koja je dobila ime u čast profesora Ljubiše Rajića koji je dao nemerljiv doprinos na tom polju, a bio je i član žirija i prijatelj ovog projekta”, izjavila je izvršna direktorka u Erste Banci Andrea Brbaklić.  

Pročitajte i ovo...