Home VestiPolitika i društvo Schneider Electric učestvovao na konferenciji CIGRE na Zlatiboru

Schneider Electric učestvovao na konferenciji CIGRE na Zlatiboru

by bifadmin

Kompanija Schneider Electric, svetski lider na polju upravljanja električnom energijom i automatizacijom učestvovala je danas na konferenciji CIGRE na Zlatiboru i govorila o važnosti kvaliteta električne energije u lancu snabdevanja.

Prisutni su imali priliku da čuju više o predstavljanju ključnog koncepta standarda IEC 61000-4-30 ed. 2.0. kao i da se upoznaju sa naprednim mernim instrumentima iz programa PowerLogic ION7650 i ION8800, softverima za nadzor i analizu potrošnje i kvaliteta električne energije.

Schneider Electric, Services Automation

IEC 61000-4-30 je standard koji definiše metode merenja i interpretacije rezultata parametara za kvalitet napajanja električnom energijom. U te svrhe potrebni su sistemi za analizu kvaliteta napajanja (Power Quality Analysis Systems) koji uključuju:

•Otvorene protokole
•Napredne opcije za komunikaciju
•Integraciju u postojeće sisteme
•Prilagođavanje opremi drugih proizvođača

ION7650 i ION8800 su uređaji za precizna merenja i kontrolu, dostavljaju tačna merenja napona, struje, snage i energije, a dopunjeni su mnogobrojnim I/O opcijama, sveobuhvatnim mogućnostima evidentiranja, kao i naprednim funkcijama za merenje kvaliteta energije

„Da bi se odgovorilo na zahteve potrošača, u lancu snabdevanja potrebni su nam sistemi za nadzor i analizu kvaliteta električne energije u realnom vremenu, koji bi doprineli povećanju pouzdanosti napajanja. Zbog toga je od izuzetnog značaja da se shvati prednost i važnost uvođenja modernih instrumenata kako bismo povećali produktivnost i sam kvalitet.“ – izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor kompanije Schneider Electric.

CIGRE Srbija je profesionalna društvena asocijacija, koja se na domaćem i međunarodnom planu bavi stručnim i naučnim pitanjima iz područja proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije, proizvodnje električne opreme i problematikom elektroenergetskih sistema.

Pročitajte i ovo...