Home VestiPolitika i društvo Mladim zaposlenima najbitnija ravnoteža između posla i privatnog života

Mladim zaposlenima najbitnija ravnoteža između posla i privatnog života

by bifadmin

Bolju ravnotežu između poslovnog i privatnog života najuspešnije ostvaruju vlasnici preduzeća i mlađe generacije, pokazuje indeks ravnoteže između poslovnog i privatnog života kompanije Regus. Međutim, indeks je pao četiri poena od prošle godine što prikazuje da se poslovni ljudi bore sa sve većim pritiskom na poslu.

Ovo istraživanje, koje po drugi put objavljuje globalni dobavljač radnih prostora Regus, zasniva se na mišljenjima 26.000 profesionalaca iz više od 90 zemalja.

Ova globalna otkrića mogu da se gledaju u kontekstu specifičnih rezultata u Srbiji (122) koja je bolja do globalnog proseka (120) za 2 poena. Naime, 84% ispitanika je reklo da je produktivnije nego prošle godine.

Možda suprotno od uobičajenog mišljenja, bebi-bum generacija (rođeni između 1945. i 1964.) u svetu je izgleda manje prilagođena da žonglira poslovnim i privatnim životom. U celom svetu mlađi radnici uživaju više od bebi-bum generacije (76% u odnosu na 64%) i više njih je zadovoljno svojim nivoima produktivnosti (81% u odnosu na 69%).

mladi yaposleni

Klijenti kompanije Regus, koji su učestvovali u ovom istraživanju, složili su se u oceni da mlađi radnici ne osećaju da moraju ostati lojalni poslodavcu kao stariji. Važno je pustiti ih da rade onako kako njima odgovara, a ne uklapati ih u način na koji je poslodavac obavlja stvari. Ravnoteža između poslovnog i privatnog života za mlade je najvažnija, a tehnološki orijentisana generacija doživljava posao kao nešto što rade, a ne nešto gde idu.

Ovo se odnosi na Generaciju Y (rođene posle 1980. godine) i nešto manje na Generaciju X (rođene od 1965. do 1980.).

Inače, najsrećniji zaposleni su Meksikanci, Indusi, pa Brazilci, a među najnesrećnijim su Nemci i Francuzi.

Pročitajte i ovo...