Home VestiPolitika i društvo Prvi Samit skijališta Centralne Evrope na Kopaoniku

Prvi Samit skijališta Centralne Evrope na Kopaoniku

by bifadmin

Prvi “Sаmit skijаlištа Centrаlne Evrope – MoReSCE” biće održan na Kopaoniku, od 27. do 29. juna, u orgаnizаciji Skijаlištа Srbije, Centrа zа istrаživаnja i studije turizmа iz Novog Sada i Udruženjа hotelijerа Kopаonik.

Ski asocijacije, planinski centri, ključni akteri iz Centralne Evrope, kao i brojne uticajne ličnosti iz oblasti turizma okupiće se sa ciljem stvaranja platforme održivog ekonomskog razvoja planinskih centara Centralne Evrope i edukacije zaposlenih u domenu razvoja i promocije ovih turističkih destinacija. Ključne teme Samita tiču se strategije razvoja, dobrih primera u praksi i infrastrukture ski centara, kao i inovacija i korišćenja moderne tehnologije. Akcenat će biti stavljen na razmenu znanja i iskustva učesnika, sa ciljem boljeg i bržeg razvoja ove oblasti turizma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Kopaonik online

U petak, 28. juna, na panelima će govoriti Goran Petković, državni sekretar u Ministarstvu finansija i ekonomije, Dejan Ljevnaić, v.d. generalnog direktora JP Skijališta Srbije, Damjan Pintar, potpredsednik Asocijacije evropskih ski centara, Frederic Pierret, izvršni direktor u Svetskog turističkoj organizaciji, William Stewart Foerderer Infante, stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji i drugi.

Tokom dva dana biće održano šest različitih panela među kojima su “Mountain Resort Master Planning”, “Mountain Safety”, “Uphill Transportation Operators and Piste Management” i drugi.

Pročitajte i ovo...